TÜRKİYE’NİN AŞI HARİTASI ERİŞİME AÇILDI

TÜRKİYE’NİN AŞI HARİTASI ERİŞİME AÇILDI

Türkiye’nin günlük aşı tablosu, Sağlık Bakanlığının web sitesi üzerinden erişime açıldı. Buna göre, en çok aşı yapılan il 237 bin 609 kişiyle İstanbul, 129 bin 708 aşılanan kişi sayısıyla ikinci il de Ankara oldu.

Türkiye’nin aşı tablosunu yayımlayan Sağlık Bakanlığı, bugünden itibaren Covid-19 aşısı yapılan kişi sayısının canlı olarak paylaşılacağını duyurdu.

Paylaşılan tabloda aşı yapılan kişilerin illere göre dağılımları açıklandı. Buna göre en çok aşı yapılan il sayısı 237 bin 609 kişiyle İstanbul oldu. İstanbul’u 129 bin 708 aşılanan kişi sayısıyla Ankara izledi. Bakan Koca’dan açıklama

REKLAM ALANI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tüm Türkiye’de aşı programının günlük gelişimini artık canlı olarak izleyebilirsiniz. Program ilerledikçe daha fazla bilgiyi paylaşabileceğiz” dedi.

Canlı olarak aşılanan kişi sayıları covid19asi.saglik.gov.tr adresinden takip edilebilecek.

1 milyondan fazla aşılama

Türkiye’ye Çin’den CoronaVac aşısının 14 Ocak’ta tüm ülkede kitlesel olarak uygulanmaya başlamasının ardından 1 milyon 303 binden fazla kişi aşılandı.

İlk etapta sağlık çalışanları, ikinci etapta huzurevi ve bakımevlerindeki çalışanlarla birlikte 90 ve 85 yaş üzeri vatandaşlara aşı yapıldı. Son olarak 80 yaş üzeri için aşılamaya geçildi.

Aşı uygulama sırası

Türkiye, Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği koronavirüs aşısından 50 milyon doz sipariş etmişti. CoronaVac adı verilen aşıdan bugüne kadar Türkiye’ye toplam 9,5 milyon doz geldi. Bir kişinin aşılanması için iki doz gerekiyor.

Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisine göre Türkiye’de aşı uygulama sırası şöyle ilerleyecek:

Birinci aşamanın A grubunda, kamu, özel, üniversite, vakıf ve benzeri tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil sağlık kurumunda çalışanlar ile eczacı ve kalfalar dahil tüm eczane çalışanları bulunuyor.

Birinci aşamanın B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar, C grubunda ise 65 yaş ve üstü bireyler yer alıyor.

İkinci aşamanın A grubunda hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları bulunuyor. Bu sektörler ise şu şekilde sıralanıyor: “Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.), taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar”

Bunların ardından ikinci aşamada 50-64 yaşlarındaki bireyler aşılanacak.

Aşılamanın üçüncü aşamasında, öncelikle kronik hastalığı olan kişilere aşı yapılacak. Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bu grubu 30-39 yaş ve 18-29 yaş grubu takip edecek.

Üçüncü aşamada son olarak, diğer gruplarda bulunan sırasıyla 40-49 yaş, 30-39 yaş ve 18-29 yaşlarında olanlara aşı uygulanacak.

Dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.