VATANDAŞLAR ALIŞVERİŞLERİNİ KONTEYNER ÇARŞIMIZDAN YAPMALIDIR

VATANDAŞLAR ALIŞVERİŞLERİNİ KONTEYNER ÇARŞIMIZDAN YAPMALIDIR

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkan vekili ve İskenderun Esnaf ve Sanatkarları Oda Başkanları depremde işyerleri yıkılan esnafın yeniden ayağa kaldırılması amacıyla Büyük Çarşı iş hanının yerine kurulan konteyner çarşıyı ziyaret etti.

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve HESOB Başkan vekili Erol Akın, İskenderun’da bulunan Esnaf Oda başkanlarıyla birlikte bir açıklama yaparak “Depremzede vatandaş ve esnafın yaralarının sarılması, ayağa kalkması için dayanışma çok önemli. 6 Şubat depremi herkesi vurdu. Evler, işyerleri yıkıldı. Çok sayıda canı kaybettik. Devletimiz, yıkılan Büyük Çarşı iş hanının yerine konteyner çarşı kurdu. Buraya esnafımız yerleşti. Çalışmalara başladılar. Biz buradan halkımıza sesleniyoruz. İşyerleri yıkılan esnaf arkadaşlarımız aynı zamanda mallarını da kaybetti. Yeniden ayağa kalkmaya çalışıyorlar, bu konuda tüm halkımızın özellikle konteyner çarşılardan alışverişe davet ediyoruz. Gelsinler yıkılan esnafımızı yeniden ayağa kaldırmak için desteğini bekliyorlar” diye konuştu.

ÇARŞIMIZIN ONARILMASI GEREKMEKTEDİR

Konteyner çarşının kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden HESOB Başkan vekili Erol Akın çarşının sorunları olduğuna işaret eder “Yağmur yağdığı zaman oluklar olmadığı, giderler bağlantıları bulunmadığından dolayı buralar su altında kalıyor, dükkanlarımızın içerisine su giriyor. Olukları yaptırmamız gerekiyor. Şu an hiçbirimizin bunu yaptırmak için maddi durumu müsait değil, bunu AFAD ve yetkililerden rica edeceğiz. Kaymakam ve belediye başkanımıza durumu izah edeceğiz, inşallah yardım yardım elini uzatırlar, şurayı işlevsel hale getiririz. Biz devletimizin verdiği katkıdan dolayı ümitlendik, esnaflarımız da bu kadar ümitsizliğe rağmen bile ayakta durmanın mücadelesini verdiler. Burada bir sıkıntımız daha var, aydınlatma sorunu yaşıyoruz, zifiri karanlık oluyor. Biz akşamları buradaki dükkanların açılıp, ışıl ışıl olmasını istiyoruz. Güvenlik sorunu var. Bizim Elektrikçiler Odamızın kapısını zorlamışlar, zifiri karanlıktı. Açamamışlar fakat uğraşmışlar, kilidin içerisinden maymuncuk çıkardık. Emniyet Müdürümüzün de buraya hassasiyet göstereceğini biliyoruz. Biran önce buranın aydınlatılmasını da talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu da, esnafların ciddi anlamda desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek depremin vurduğu depremzede halkımız, esnafımız birbiri ile dayanışırsa, alışverişini yaparsa ayağa kalkar, bu konuda desteğe ihtiyaçları var” dedi. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş da esnaflar için yapılan bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.