UĞUR ASLAN’DAN DEPREMZEDELER İÇİN ‘100. YIL KÖYÜ’ PROJESİ

UĞUR ASLAN’DAN DEPREMZEDELER İÇİN ‘100. YIL KÖYÜ’ PROJESİ

SANATÇI UĞUR ASLAN, DEPREMZEDELER İÇİN SOSYAL YAŞAM PROJESİNE İMZA ATIYOR

Deprem sonrası Hatay’daki depremzedeler için yaptığı yardım projeleriyle halkın takdirini kazanan, kendisi de aslen Hataylı olan sanatçı Uğur Aslan, depremzedeler için yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını açıkladı. “100. Yıl Köyü” projesi ile hem barınma sorunu çözülecek hem de eğitimin devamlılığı sağlanacak diyen sanatçı Aslan, 6 Şubat depreminde Hatay’da bulunan 11 akrabasını kaybetmiş ve felaketin ardından depremzedeler için birçok yardım projesini hayata geçirmişti.
Hatay’da ‘100. Yıl Köyü’ kurulacağını söyleyen ünlü oyuncu Aslan, proje hakkında şunları söyledi : “Gönüllü arkadaşlarım bir araya gelerek ciddi bir bütçe oluşturdular bu proje için. Jandarma Asayiş Vakfı da bize Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsü içerisinde bir arazi tahsis etti.

O arazide insanların geçici olarak barınabileceği bir yaşam alanı kurulacak. Projeyle hem barınma sorunu çözülecek hem de eğitimin devamlılığı sağlanacak. Hatay toparlanmaya çalışıyor. İnsanların sosyal yaşam alanları yok. Biz de o yaşam alanlarını oluşturabilmek için yöneticilerle sürekli iletişim halindeyiz. Kolay değil, büyük bir yıkım oldu. Ben hem Hatay aşığı bir insanım hem de çocukluğum, gençliğim hep orada geçti. İnsanlar beni gördüğünde gelip içini döküyor, dertleşiyoruz, konuşuyoruz. Manevi anlamda da yanlarında olmaya çalışıyorum.”Uğur Aslan’ın yanı sıra, ünlü oyuncu ve sunucu İlker Ayrık ve İskenderunlu sanatçı Jehan Barbur’un da içinde yer aldığı 100. Yıl Köyü projesi, Blocks for Hope oluşumu, Jandarma Asayiş Vakfı, Gülmek İyileştirir Derneği, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve onlarca gönüllü tarafından hayata geçiriliyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.