“ULUSAL KARMA” RESİM SERGİSİ AÇILDI

“ULUSAL KARMA” RESİM SERGİSİ AÇILDI

Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun düzenlediği Ulusal Davetli Karma Sergisi 13 Mayıs Cuma günü saat 17:30’da açıldı. Sergi, Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu müdürü Ömer Bilgin’in daveti ve koordinatörlüğüyle gerçekleşti. Açılan serginin düzenleme kurulunda Hatay Antakya Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Bilgin, Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Bayram Cambaz ve Yeşilay Hatay Şube Başkanı Yüksel Aydın yer aldı. Serginin danışma kurulunda ise Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Eren, Öğr. Gör. Gökhan Maraşlıoğlu, Öğr. Gör. M. Hasan Demirci, Arş. Gör. Hasan Dilim ve Öğr. Gör. Veli Topbasan bulundu.

İhtişamlı, kalabalık bir atmosferde açılan sergiye Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent arı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mesut Çerko, Hatay Vakıflar Bölge Şube Müdürü Hilmi Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Hatay Yeşilay Şube Başkanı Yüksel Aydın, Antakya milli eğitim okullarından birçok okul müdürü, öğretmen, MATCH Mimarlık/Workshop Bürosu olarak Mimar Tuğçe Yetişen, Mimar Seren Değirmenci, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden bir çok akademisyen, öğrenci ve birçok sanatsever izleyici katılım gösterdi.

Öğretmenevinde açılan sergide, ülkenin farklı yerlerinden akademisyenlerin eserleri yer aldı.Antakya Öğretmenevi Müdürü Ömer Bilgin, açılıştaki konuşmasında, öğretmenevinde kültürel ve sanatsal çalışmalara yer verdiklerini söyledi.Serginin dolu dolu geçmesini hedeflediklerini belirten Bilgin, “Öğretmenevi denince konaklama ve farklı hizmetlerin olduğu akıllara geliyor. Biz öğretmenevi formatını kültürel ve sanatsal etkinlikler noktasında hareketlendirelim diye bu tür etkinliklere yapmaya çalışıyoruz. Farklı farklı üniversitelerden akademisyenlerin eserlerini burada göreceksiniz. Güzel bir etkinlik olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.Açılışa, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ve akademisyenler katıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.