UZUN ÇARŞI YENİLENMEYİ BEKLİYOR

Yıllardır her kış ayında yağmurla mücadele eden tarihi antakya uzunçarşı’ya bu kışta çözüm bulunamadı. Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman’ ın yenilecek sözü verdiği uzun çarşı yenilenmeyi bekliyor.

UZUN ÇARŞI YENİLENMEYİ BEKLİYOR

Yıllardır her kış ayında yağmurla mücadele eden tarihi antakya uzunçarşı’ya bu kışta çözüm bulunamadı. Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman’ ın yenilecek sözü verdiği uzun çarşı yenilenmeyi bekliyor.
Antakya denilince ilk akla gelen yerlerin başında olan ve tarihi uzun çarşı bu kışı da sular altında geride bıraktı. Birçok siyasi çekişmenin en büyük kurbanlarının başında gelen uzun çarşı artık su çarşısı diye anılırken bu kışta herhangi bir yenile ve çalışma yapılmadan geride bırakan uzun çarşı esnafı artık iyice karamsar. HAZİRAN’DA SÖZ VERİLMİŞTİ
Daha sonra, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Uzun Çarşı’yı ziyaret den Ak Parti Hatay Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman, Uzun Çarşı ziyaretinde esnafa restrorasyon müjdesini vermişti. 30 milyon liraya mal olacak Antakya Uzun Çarşı Restorasyon, Renevasyon ve Sokak Sağlıklaştırma projesinin 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra başlayacağı müjdesini veren Yayman, çarşının tarihi dokusunun korunacağını ve öne çıkarılacağını söylemesine rağmen aradan geçen 9 aylık süreçte mevcut herhangi bir çalışma yapılmadı.

SORUNLARIMIZ DEVAM EDİYOR
Her yıl yaşanan yağmur suyu sorunun çözümü için henüz ne atılar kurulu ne ilgili belediyelerden herhangi bir proje ve çalışma gelmemesine rağmen esnaf 14 metrelik yasal hakkın santimler yüzünden hem esnafın hemde alışverişe gelen vatandaşların mağdur olduğunu söyleyen esnaf aynı tablodan sıkılırken isyan etti. Esnaf yağmurlarla gelen sıkıntıların çözümü için belediyelerin gözlerini kapatıldığını iletirken şunları söyledi; “Her kış aynı sorunlarla başbaşa kalıyoruz. Her zaman gelip hal hatır sormakla, sadece fotoğraf çektirmekle, oturup çay içmekle esnafa destek olunmuyor. Biz dernekler olarak çok mücadele ediyoruz ama buraya fotoğraf çektirmeye gelenlerin samimiyetine güvenmiyoruz. Bu kış ayı da geride kaldı. Gelecek kış Allah kerim. Her yıl aynı sorunlarla yapayanlız kalıyoruz. Gerekli desteği göremiyoruz. Uzun Çarşı’ya herkes sırtını dönmüş durumda.”diyerek yetkililerin samimiyetsizliğinden şikâyetçi oldular.
HABER: M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.