VALİ MASATLI: BUGÜN “DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ”

VALİ MASATLI: BUGÜN “DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ”

Bugün tüm yurtta”Demokrasi ve Milli Birlik günü” olarak kutlanıyor.

Demokrasi ve Millî Birlik Günü, Türkiye’de 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında hayatını kaybeden 240’ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için genel tatil günü ilan edildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı “Demokrasi ve milli birlik Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda ; 15 Temmuz’un, Vatanımızın Bölünmez Bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğimizin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün olduğunu hatırlattı

Vali MASATLI mesajında şöyle dedi:
“FETÖ Terör Örgütü tarafından tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olarak gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe Kalkışması, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliği, Hükümetimizin ve sağduyulu siyasi liderlerin kararlı duruşu, tarihi şan ve şerefle dolu Asil Milletimizin demokrasimize sahip çıkışı, vatanperver güvenlik güçlerimizin şanlı direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir.
15 Temmuz imansız paslı yüreklerin, imanlı yürekler karşısında tarumar olduğu gündür. O karanlık gecede, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın milli ve manevi dinamiklere yaslanarak yek vücut olan kahraman Milletimiz, dahili ve harici düşmanlara geçit vermemiş, şanlı tarihine yeni bir izzet ve onur sayfası eklemiştir.
Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kurtuluş Savaşında dedelerinin, atalarının izinde yürümekten onur duyan, bir an bile tereddüt etmeyen vatan evlatları oldukça ne darbeler ne de başka hain girişimler bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. O nedenle hep birlikte 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.
Türk Milletinin bu kutlu yürüyüşü, zalime karşı mazlumların yanında dik duruşu nesiller boyu devam edecektir. Bundan sonra bize düşen görev, birbirimize daha çok kenetlenmek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak Ülkemizi güçlendirmektir.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladığımız bugün vesilesiyle; yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan Aziz Şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesi şehadete yürüyen 251 Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyor, fedakâr Gazilerimize ise sağlık ve afiyet temenni ediyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.