VALİ MASATLI KORUYUCU AİLELERLE BULUŞTU

VALİ MASATLI KORUYUCU AİLELERLE BULUŞTU

Hatay Valisi Mustafa MASATLI, 30 Haziran 2023 Koruyucu Aile Günü kapsamında İskenderun ilçesinde düzenlenen programa katılarak koruyucu aileler ve çocukları ile bir araya geldi.

Programa, Hatay Valisi Mustafa MASATLI yanı sıra İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emin ÜNALAN, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa DEMİRYÜREK, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Onur EMİR, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat GÜNEŞ ve koruyucu aileler ile çocukları katıldı.

Çocuklarımızın en çok ihtiyaç duyduğu ilgi, şefkat ve aile sevgisini bulabildiği sıcak yuvayı onlara sunan koruyucu aileler ve çocuklarıyla bir araya gelen ve çocuklarımızla yakından ilgilenen Vali Mustafa MASATLI, bir konuşma gerçekleştirdi. Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde başlatılan “Gönül Elçileri Projesi”nin önemine değinen Valimiz, konuşmasında şunları kaydetti; “Kıymetli misafirler, bildiğiniz üzere ülkemiz, merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem felaketi yaşadı. Bizzat ben de felaketin ilk anlarından itibaren iki ay boyunca Hatay’da Koordinatör Vali olarak görev yaparak, afetin boyutuna ve şiddetine bizzat şahit oldum. Rabbimden ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını diliyorum. Felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, Aziz Milletimize baş sağlığı ve sabırlar temenni ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin takdirleriyle Medeniyetler Şehri Hatay’ımıza Vali olarak atandım. İnşallah Hatay’ımızı Devletimizin gücü ve Milletimizin desteğiyle hep beraber ayağa kaldıracak, felaketin yaralarını hep birlikte saracağız.

Sizlerin de bildiği gibi Ülkemiz son 20 yılda sağlık, eğitim, ulaştırma, sanayi, ticaret ve teknoloji gibi tüm alanlarda büyük gelişim ve dönüşüm geçirmiştir. Bu gelişimin önemli bir ayağını ise sosyal hizmetler alanında yapılan önemli çalışmalar oluşturmaktadır.

Devletimiz bu süreçte ilk olarak ‘İnsanı yaşat ki, Devlet Yaşasın’ anlayışıyla, engellilerimizin, yaşlılarımızın, devlet koruması altındaki evlatlarımızın ve toplumumuzdaki tüm dezavantajlı kesimlerin yaşam standartlarını yükseltmek için gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Bununla birlikte engellilerin eğitimi, bakımı ve rehabilitasyonu için açılan merkezler, kamuda ve özel sektörde engellilerimize ayrılan kontenjanların yoğun şekilde kullanılması, eşi vefat eden kadınlarımızın ve 65 yaş üstü büyüklerimizin maaşlarındaki ciddi artışlar, dar gelirlilere yönelik toplu konut uygulamaları da bu düzenlemelerden sadece birkaçıdır.

Yine bu alanda hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi ile aile sıcaklığından uzak çocuklarımızın sıcak yuvalara kavuşması sağlanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin değerli eşi, Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde başlatılan bu proje, çeşitli sebeplerle aile ortamından kopan ve Devletimizin şefkatine ihtiyaç duyan çocuklarımızın geleceğe hazırlanması açısından son derece önemlidir. Çocuklarımızın, siz kıymetli ailelerin yanında mutlu ve huzurlu bir ortamda bulunması, yavrularımızın sağlıklı gelişimi açısından son derece önemlidir. Koruyucu ailelerimizle yakın bir ilişki içerisinde olmanın önemini hepimiz biliyoruz. Çocuklarımız, bizim ve Ülkemizin geleceğidir. Sizler de yavrularımızı sıcak bir aile ortamında büyütüyor ve onları hiçbir eksiklik hissettirmeden geleceğe hazırlıyorsunuz.

Bu düşüncelerle böylesine ulvi bir görevi ifa eden tüm koruyucu ailelerimize şükranlarımı sunuyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.