VALİ MASATLI, VATANDAŞIN SORUNLARINI DİNLEDİ

VALİ MASATLI, VATANDAŞIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketinin ardından tekrar eski günlerine dönmeye çalışan vatandaşlarla sohbet ederek sorunları yerinde dinlemeye devam ediyor.

Vali Masatlı, Hatay Millet Bahçesi içinde kurulan Hatay İstanbul Kardeşlik Çarşısında esnaflarla birlikte sabah kahvesi içerek sorunları dinledi. Hatay’ın barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti olduğuna dikkat çeken Vali Masatlı, el birliği içinde sonları birlik ve kardeşlik duyguları çerçevesinde çözeceklerini ifade ederek vatandaşın yüreğine su serpti. Hatay Expres Gazetesi imtiyaz sahibi Bostan Yılmaz, Hatay Meş’ale Gazetesi imtiyaz sahibi Kazım Çaylı ve Çevikkollar Et Pazarı işletmecisi Suhan Çevikkol ile birlikte sohbet eden Vali Masatlı, yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:  “Valilik olarak bizim yönettiğimiz, 50 bini aşkın konteynerimiz mevcut. Bunlarda kalan vatandaşlarımızın sayısı da 165 bine ulaştı. Kırsalda kalan vatandaşlarımıza da 12 bin konteyneri teslim ettik. Bunları da hesaba kattığımızda 210 bin insanımızın konteynerlerde barınmasını sağladık. İlimizde bu zor süreçte ticari hayatın da sağlanması gerektiğini bildiğimizin için ilk günlerden itibaren prefabrik çarşılara da yoğunlaşarak onların yapımına başladık. Toplamda 6.283 adet planladığımız prefabrik iş yerlerinden 4258 adedini esnaf ve sanatkârlarımıza teslim ettik. 32 bin 314 konutun TOKİ kapsamında yapımına devam ediliyor ve bu konutlardan 4-5 bin konutun 2023 Aralık sonuna kadar teslim alınacak. Geri kalanı ise 2024 Temmuz- Ağustos gibi bitirilecek.” dedi. Havaalanının yapımının devam ettiğini ve ikinci bir pisttin yapılacağını, Belen yoluna birkaç aya kadar başlanacağına, Hassa-Dörtyol tüneline başlandığını belirten Vali Masatlı, il genelindeki küçük sanayi ve organize sanayi bölgeleriyle ilgili çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini, vurguladı.

ULUCAMİ 2,5 YILDA TAMAMLANACAK

Antakya Ulu Cami’nin, Hatay’ın en eski ve en büyük camisi olduğu bilgisini veren Vali Masatlı, şöyle devam etti:  “Cami, 6 Şubat’ta tamamen yıkıldı. Antakya Ulu Cami, kadınlar namazgahı, şadırvan, medrese odaları, imarethane, türbe, hazire (çevresi parmaklıklarla çevrili mezar yeri) ve cami etrafını çevreleyen dükkanlardan oluşan bir külliye şeklinde inşa edilmiştir. Caminin deprem öncesi uygulama projeleri mevcut olup, rekonstrüksiyon çalışmalarına başlanmıştır. İlk etapta enkaz kaldırma, ayıklama, temizleme ve belgeleme çalışmaları devam eden caminin, zemin sağlamlaştırma, depreme dayanıklı statik hesaplara dayalı rekonstrüksiyon çalışmaları tamamlanarak aslına uygun bir şekilde inşa edilecektir.” Vali Masatlı, caminin yeniden inşasının 2,5 yıl kadar bir sürede gerçekleştirileceğini söyledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.