YAYLADAĞI’NDA SAHA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yayladağı’nda 21-27 Temmuz haftasında yoğun saha çalışması gerçekleştirildi.
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, 21 – 27 Temmuz 2025 tarihleri arasında ilçede Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Amirliklerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen kapsamlı saha çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. İlçe genelinde yürütülen çok yönlü hizmetler, hem mahalle bazında hem de genel altyapı ve çevre düzenlemeleri açısından dikkat çekici boyuta ulaştı. Başkan Yalçın, hem Yayladağı Belediyesi’nin hem de Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ederek, ilçenin her köşesine hizmet götürmeye kararlılıkla devam ettiklerini vurguladı.
BELEDİYE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ÖNE ÇIKAN BAŞLICA HİZMETLER:
Olgunlar Mahallesi’nde kilit parke taşı döşeme çalışmaları tamamlandı. Kuraklık nedeniyle, ilçenin muhtelif noktalarında içme suyu ihtiyacını karşılamak için sondaj ve kaptaj çalışmaları devam ediyor.
Çandır Mahallesi’nde istinat duvarı yapım işleri sürüyor. İlçe merkezinde, doğalgaz kazıları sonrası bozulan sokaklarda asfalt yama ve parke onarım çalışmaları yapılıyor. Karaköse Mahallesi’ndeki düğün salonunun bakım ve tadilatı tamamlandı; Sebenoba Mahallesi’ndeki salonun boyama işlemleri sürüyor. Tutlubahçe Mahallesi’nde, üç kadın şehidimizin mezarlarında bakım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Eski Hükümet Konağı alanında, zemin düzeltme ve beton döküm işlemleri tamamlandı. Karacurun Mahallesi’nde, kaçak inşaatlara karşı zabıta ve fen işleri ekipleriyle denetimler yapıldı. Devrent Sosyal Tesisleri’nde, çardak ve bankların onarımı ile parke tadilatları tamamlandı. Karamağara bölgesinde, tuvalet yapımı ve sahile iniş yolu parke döşeme çalışmaları devam ediyor. İlçe genelindeki imar alanlarında yol açma ve Bezge Mahallesi’nde yol düzenleme faaliyetleri sürüyor. Yerinde Dönüşüm Projeleri kapsamında, depremzede vatandaşlara yönelik köy tipi çelik evlerin yapımı devam ediyor. Kaçak yapılaşmaya karşı denetimler, zabıta tarafından sürdürülüyor. Atatürk Caddesi’nde, kaldırım işgali yapan esnaflara uyarılar yapıldı. Vatandaş şikayetlerine yönelik zabıta incelemeleri hız kesmeden devam ediyor. Okullar, camiler ve kamu alanlarında düzenli ot biçme ve temizlik faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Sokak hayvanları, HBB Hayvan Barınağı’na teslim ediliyor. İlçe genelinde moloz kaldırma ve genel temizlik çalışmaları aralıksız sürüyor. Kanal açma, malzeme taşıma, yol düzenleme gibi altyapı ön hazırlıkları mahallelerde sürdürülüyor. Bozlu ve Yukarı Okçular Mahalleleri’ndeki taş ocaklarına denetimler devam ediyor.
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR:
Atatürk Caddesi’nde, çarşı güzelleştirme projeleri sürüyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, yollara taşan ağaçlarda budama ve kesim işlemleri yapıyor. İlçe mezarlığında temizlik çalışmaları düzenli aralıklarla yürütülüyor. HBB İtfaiye ekiplerince, Atatürk Caddesi yıkama işlemleri tamamlandı.
Mahallelerde larva ve haşere ile mücadele kapsamında ilaçlama ve gece ULV çalışmaları devam ediyor. İçme suyu arızaları ve kanal kazı işlemleri HBB tarafından takip ediliyor.
BAŞKAN YALÇIN’DAN TEŞEKKÜR MESAJI
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede:
“Tüm mahallelerimizde, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeterek sahada aktif bir şekilde hizmet üretmeye devam ediyoruz. Koordinasyon içinde çalışan ekiplerimizle Yayladağı’mızın her köşesine dokunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk’e ve katkı sunan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.