YAYMAN BAKAN YUMAKLI İLE GÖRÜŞTÜ

YAYMAN BAKAN YUMAKLI İLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek Hataylı çiftçilerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüştü.

Hataylı depremzede çiftçilerin desteğe ihtiyaçları olduğunu Bakan Yumaklı’ya anlatan ve destek isteyen Hüseyin Yayman pamuk desteklemelerinin mart ayı içinde ödeneceği sözünü aldı. Sosyal medya hesaplarından “Bakan Beyle görüşerek Hataylı çiftçilerimizin selamını, sorunlarını ve taleplerini ilettim Bakanımız, Depremzede Hatay’ımızın sorunlarını biliyor ve yakından takip ediyor. Pamuk desteklemelerinin Mart ayı içinde ödeneceği bilgisini verdi” şeklinde paylaşan Hüseyin Yayman, her zaman Hataylı çiftçinin yanında yer alacaklarını söyledi.

DESTEKLEME MİKTARLARI DA AÇIKLANDI

Öte yandan Eylül 2023’te açıklanan destekleme ile ilgili derleme bilgi ise şöyle: “Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 103 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 149 lira destek sağlanacak. ÇKS’ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 103 lirası mazot ve 46 lirası gübre olmak üzere toplam 149 lira, çeltik için 250 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 271 lira, fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin, şeker pancarı için 86 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 107 lira, kuru fasulye, mercimek, nohut, aspir için 103 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 124 lira, kütlü pamuk için 345 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 366 lira, patates, soya için 172 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 193 lira, yağlık ayçiçeği, kolza (kanola) için 121 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 142 lira, yem bitkileri için 94 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 115 lira, diğer ürünler için 86 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 107 lira destek verilecek. Nadas için de dekar başına 40 liralık mazot desteği sağlanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Toprak Analiz laboratuvarlarına asgari 50 dekar ve üzeri arazilerde, her 50 dekar araziye kadar bir analiz için 50 lira destek ödemesi yapılacak” dendi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.