STOKÇULARA YÜKLÜ PARA CEZASI VERİLDİ

STOKÇULARA YÜKLÜ PARA CEZASI VERİLDİ

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda, haksız fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon TL idari para cezası verildi. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 19 Ocak 2024 tarihli 35. Toplantısı’nda, tarifeye aykırı ekmek satışı yapan işletmeler de denetimlerle karşılaştı.
Fiyatları fahiş oranda artıran ve stokçuluk yapan işletmelere Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından toplam 103 milyon TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, ekmek satışında usulsüz fiyat artışı yapan işletmelere 55.869.477 TL idari para cezası uygulandı.
Toplantıda, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren 8 işletme hakkında, piyasa daraltıcı ve serbest rekabeti bozan faaliyetler nedeniyle 27.082.889 TL idari para cezası kararı alındı. Ayrıca, fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 20 hazır beton ve çimento üreticisi işletmeye 15.239.294 TL, tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren 8 işletmeye ise fahiş fiyat artışı nedeniyle 4.969.335 TL idari para cezası uygulandı.Toplamda, piyasa işleyişini ve serbest rekabeti bozan, tüketicilerin mağduriyet yaşamasına sebebiyet veren uygulamalarda bulunduğu tespit edilen işletmelere 103.160.995 TL idari para cezası uygulandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.