YEŞİLDAL: HATAY’I HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ

YEŞİLDAL: HATAY’I HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, Hatay’ı hak ettiği noktaya taşımak için çalışmalara aralıksız olarak devam ettiklerini söyledi.

Gazetemize Hatay’da süren çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Yeşildal, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından AFAD koordinasyonunda büyük bir mücadele verildiğini, afetzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye gayret gösterdiklerini söyledi. Depremlerden en fazla etkilenen kent olan Hatay’da yapılan işin “dünyanın en büyük afet sonrası iyileştirme operasyonu” olduğunu vurgulayan Yeşildal, depremden bir yıl sonra hak sahiplerinin kalıcı konutlara geçmeye başladığını belirtti. Yeşildal, “Bugüne kadar binlerce konutun kurasını çektik. Vatandaşımızı bu kalıcı konutlara yerleştirmeye başlayacağız. Hak sahibini vatandaşlarımızı Kurban Bayramı’ndan sonra konteynerlerden veyahut da kalmış olduğu kiracı olarak bulundukları yerlerden kalıcı konutlara inşallah yerleştirmeye başlayacağız. Deprem konutlarımızı ve köy konaklarımızı inşallah bu yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edeceğiz.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Vatandaşımıza mahcup olmamak adına her zaman için onlarla beraber hareket ediyoruz ve onların yanındayız. Kalıcı konutların tamamı bitene kadar inşallah çalışmalarımız gece gündüz devam edecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız başta olmak üzere diğer bütün bakanlıklarla uyumlu bir koordinasyon içerisindeyiz. TOKİ’miz, Emlak Konutumuz ve onlarla beraber çalışan bütün mühendisler, teknik elemanlar, işçilerimizle beraber gece gündüz Hatay’ımızın kalbinin attığı yerlerde, müthiş bir dönüşüm var. İnşallah hem doğrudan hak sahiplerinin konutlarının inşaatları sağlam zeminde sağlam tespit edilen yerlerde ve sağlam inşaat modelleriyle tünel kalıp ve perde beton teknikleriyle çok daha büyük depremlere dayanıklı bir şekilde devam ediyor. Hem de rezerv alan olarak ilan edilen bu alanlarda da yine Bakanlığımızın öncülüğünde şehrin iş yerleri ve diğer donatıları ayağa kalkmaya, ayağa kaldırılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı. Yeşildal, son hak sahibini ev sahibi yapana kadar durmadan çalışacaklarını sözlerine ekledi.Haber.Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.