ALTINÖZÜ CİMEMİNE COĞRAFİ İŞARET

ALTINÖZÜ CİMEMİNE COĞRAFİ İŞARET

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Altınözü Cimemi’ne coğrafi işaret kazandırdıklarını açıkladı.

Buğday saplarının kurutulup kök boyalarla renklendirilmesi sonucunda elde edilen malzemelerle binbir emekle örülerek elde edilen cimeme kazandırılan coğrafi işaret Altınözü için bir ilk anlamı da taşıyor. Başkan Rıfat Sarı, Altınözü Cimeminin Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde mahreç işareti olarak Coğrafi İşaretle tescillendiği için mutlu olduğunu belirtti.

BAŞKAN SARI: İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

Başkan Sarı yaptığı açıklamada; “Büyük bir emekle ilmek ilmek işlenen el emeği göz nuru Altınözü Cimemi’ni tescilledik. İlçemize hayırlı olsun. İlçemizin değerli geleneksel ürünlerinden olan Altınözü Cimemi Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde mahreç işareti olarak Coğrafi İşaretle tescillenmiştir. Halılar, kilimler ve dokumalar dışında kalan el sanatı ürünleri kategorisinde tescil alan ürünümüz İlçemizin ilk tescilli ürünü olup başvurusu 30/07/2021 tarihinde yapılmış olup 11/11/2022 tarihinde ise tescillenmiş bulunmaktadır. Geleneksel üretim metodu ve motifleri yıllardır Ülkenin dört bir yanına gönderilen Altınözü Cimemi’nin üretimini yaparak bugünlere taşıyan değerli halkımıza, tescil sürecinde coğrafi işaret danışmanlığımızı yürüten Sayın Huriye Özener’e ve akademik danışmanlığımızı yürüten Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Şahin’e teşekkür eder, ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.  Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.