YİNE EN BAŞA DÖNDÜK!

YİNE EN BAŞA DÖNDÜK!

YİNE EN BAŞA DÖNDÜK!

Mart 2019 seçimlerine sayılı günler kala yapboz ustası olarak bilinen HBB Başkanı Lütfü Savaş birkaç gündür denediği ve İstanbul Teknik Üniversitesiyle projelendirilen Atatürk Caddesi’nin çift yönlü ulaşım çalışması için öncelerde tek yönlü Lütfü şimdiler de çift yönlü Lütfü projesi Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu (UKOME) tarafından Atatürk caddesi sosyal deney projesinden sonuç çıkmayınca Lütfü Savaş başa döndü.
Yıllardır Antakya’nın kanayan yarası olarak bilinen Atatürk Caddesi birkaç gündür deneme tahtası gibi kullanılarak rezalet haline geldi. Cadde esnafının halini görmezden gelen HBB Başkanı CHP’li Lütfü Savaş’ın olumlu proje olarak söylediği çift yön projesi daha başlamadan çökerken bundan sonra ne olacağı ise merakla bekleniyor.
ESNAFIN
AKLI DURDU
“Bunları hak edecek ne yaptık evimize ekmek götüremez hale geldik eskilerde canlı bir Atatürk Caddesi vardı şimdilerde bakın yaratmış olduğunuz esere, cadde boş, dükkânlarda kepenkler inmiş bu cadde bunları hak edecek ne yaptı.” sorusunu soran vatandaşlar farklı projeler denenmesine rağmen bir türlü başarıya ulaşamayan Atatürk Caddesi hakkında fikir beyan etmekten akılları yoruldu. UKOME kararına göre tek yön olması kararlaştırılan ve çift yöne dönülmesi halinde UKOME kararlarıyla ters düştüklerini belirten Mehmet Maden ise istediğini almış oldu. Uygulamalarla birlikte Atatürk Caddesi tek yön olarak kalacak gibi gözükürken yerel seçimler öncesi yine mali tablodan boşuna para çıktı.
ÇÖKÜŞÜN
SEBEPLERİ
Prestij caddesi olarak bilinen Atatürk Caddesi’nin bugünkü durumuna bakıldığında ise ilk olarak Palladium Alışveriş Merkezi’nin şehir merkezinin ortasına kurulması oldu. AVM kuruluna kadar Atatürk Caddesinde birçok firmanın dükkanı bulunurken, aynı zamanda çift yön olan trafik akışıyla beraber şehrin kalbi konumuna gelen Atatürk Caddesi, ardından alınan birçok yanlış kararla beraber “Yürüyen Ölüler” caddesine döndü. Bozuk yollar, araç otoparkına dönen caddeler, bir bir boşalan dükkânlar derken adeta terk edilme görüntüsü veren Atatürk Caddesinde alınan yanlış kararların hepsi Atatürk Caddesinin çöküşünün sebepleri oldu. Atatürk Caddesinde ki elit mağazalar, markalar tek yön uygulaması nedeniyle kapanmak zorunda kaldı. Bunları görmezden gelip inatla Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı saçma sapan bir çözüm de bulunarak problem üstüne problem ekledi. Caddenin iki yanında ki otoparkı ortaya alan Hatay Büyükşehir Belediyesi iki tarafta sadece 4 metrelik birer yol bıraktı. Böylece trafik akışının tamamen kilitleneceği ve sorun yumağına dönüşeceği apaçık ortadayken göz ardı edildi.
TÜM UKOME KARARLARI YENİLENMELİ
UKOME kararlarına göre yeniden belirlenen trafik akışına rağmen, yine UKOME kararına ters düşecek şekilde Atatürk caddesinde pilot uygulama yapılması yanlışlığı göz ardı edilirken, vatandaşlar yeni UKOME kararlarının alınması görüşünde birleşti. Atatürk Caddesi’ne giden bağlantı yollarının yenilenmeden pilot uygulamalara geçilmesini eleştiren vatandaşlar “Önceki uygulamayı mumla arayan cadde esnafı bu beceriksiz ve bilinçsiz uygulama yüzünden Hatay Büyük Şehir Belediyesini protesto ediyoruz. Anlık yolcu indirip bindirme ile trafiğin duracağı apaçık ortada iken deniyoruz diyerek inatla proje yürütülmesi bizlere zor anlar yaşatıyor.. Ancak görünen köy kılavuz istemez sözünü kulağına küpe edinmeli ve buna göre çalışılmalı.”vurgusu yaptılar.
HABER
M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.