1385 YILLIK HABİB-İ NECCAR CAMİSİ YENİDEN HAYAT BULACAK

1385 YILLIK HABİB-İ NECCAR CAMİSİ YENİDEN HAYAT BULACAK

Hatay’ın Antakya ilçesinde 638 yılında Müslüman Arapların eline geçtiği dönemde inşa edilen ve 6 Şubat depremlerinde yerle bir olan 1385 yıllık Habib-i Neccar Camisi yeniden ayağa kaldırılıyor.

Türkiye sınırlarında yapılan ilk caminin onarımını Konya Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti. Hatay Valisi Mustafa Masatlı onarım çalışmaları süren alanda incelemelerde bulundu. Valilikten gerçekleşen incelemelerle ilgili yapılan açıklamada; “Kadim şehrimizin tarihinin yeniden ayağa kalkması için çalışmalarımız devam ediyor. Valimiz Mustafa Masatlı, gelecek nesillerimize aktarılacak olan fen ve sanat kurallarının gerektiği şekilde inşası için projelendirilen bugünkü Türkiye sınırlarında yapılan ilk camimiz Habib-i Neccar Camii Restorasyon Çalışması alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İnceleme esnasında yetkililerden proje süreci ile ilgili detaylı bilgi aldı” denildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.