19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

Altınözü Kaymakamı  Bülent Uygur  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Uygur mesajında;

Milli kurtuluş mücadelesini başlatmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihi, ülkemizin bağımsızlığına kadar giden yolda atılan en önemli adımlardan biri olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlatmış olduğu milli mücadele, Kurtuluş Savaşının kazanılması yolunda tarihimizdeki dönüm noktalarından biri olmuştur. Bugün Samsun’da yakılan kurtuluş ateşi; , Erzurum’da, Amasya’da Sivas’ta, Ankara’da kor hale gelmiş; İnönü’de, Sakarya’da, Kocatepe’de aziz Türk Halkı için bir yaşam kaynağı olurken düşman için amansız bir kaçışa dönüşmüştür.

Kurtuluş Savaşı destanının; istiklalden başka tek yolun ölüm olduğuna inanan Türk Halkı’nın, bu inancı zafere ulaştırma kararıyla attığı ilk adımıdır. İnanıyorum ki yarınlarımızın teminatı gençlerimiz, ülkemizi daha da ileriye taşıma noktasında gerekeni yapacak, araştıran, üreten, geliştiren, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı Kurtuluş Savaşı ruhunu taşıyan bireyler olarak ülkemize değer katmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerdir.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe hitabesindeki: “Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir` ifadesiyle 19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesiyle kurulan ve aydınlanan genç Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet ederek Türk Gençliğine duyduğu güveni göstermiştir. İstiklal bilinci ve 19 Mayıs ruhuyla yetişen gençlerimizin Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacakları inancıyla; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.