3 GÜNDE NRP SERTİFİKASI

3 GÜNDE NRP SERTİFİKASI

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kısa adı NRP olan “Yeniden Canlandırma Programı” kapsamındaki kurs-eğitim çalışmaları devam ediyor .Hatay Eğitim Araştırma’da “Yeniden Canlandırma Eğitimi” kursları sertifikalar dağıtıldı.

Hatay il Sağlık müdürlüğü etkinliği şöyle duyurdu:“3 günlük NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) eğitiminde sağlık çalışanlarımız eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmışlardır.

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) 1998 yılından bu yana ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

Temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede gelişmiş ülke değerlerine ulaşılması hedeflenmektedir.

Yurt çapında doğum eyleminde görev alan tüm sağlık personelinin standart bir neonatal resüsitasyon eğitimi alması ve bu bilgi, becerileri belirli aralıklarla yenilemesi, eğitim yapılan illerde gerçekleştirilen hastane ziyaretleri ile doğumhane koşullarının yerinde görülerek saptanan sorunlar için kuruma özel çözümlerin kurum yetkilileri ile birlikte üretilmesi ve çalışma koşullarının verilen eğitimle paralel duruma getirilmesi, tüm bu çalışmalar neticesinde Türkiye’ nin her köşesinde doğan çocuklara gerektiğinde aynı nitelikte resüsitasyon yapılmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı SÖNMEZ ve Hastane Yönetimimiz sertifika programına katılarak sertifika almaya hak kazanan hemşirelerimize sertifikalarını teslim ederek tebrik etmiş, bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür etmiştir.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.