300 BİN KOBİYE DESTEK PAKETİ

300 BİN KOBİYE DESTEK PAKETİ

Türkiye Yüzyılı olarak adlandırılan yeni dönemde daha erişilebilir kurum olmayı hedefleyen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, 2024’te 300 bin işletmeyi ziyaret ederek destek programları hakkında bilgi verecek.

Destek paketlerinden daha fazla firmanın yararlanması için harekete geçen KOSGEB, il müdürlüklerinde görev yapan uzmanlarını perşembe günleri işletme ziyaretlerine gönderecek. Geçen yıl toplam 10 bin firma ile görüşen KOSGEB ekipleri, 4 Ocak’ta başlayan “Her hafta her perşembe” uygulaması kapsamında 2 haftada 4 bin firmanın ayağına giderek destek paketlerini anlattı. KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, AA muhabirine, kurumun yeni misyonunun, KOBİ’leri “Türkiye Yüzyılı”na yakışır şekilde rekabetçi hale getirmek olduğunu belirterek, kurumsal dönüşüm kapsamında KOSGEB’i en iyi hizmet veren kurumlardan biri haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu misyon doğrultusunda 4 Ocak’ta kurum çalışanlarını işletme ziyaretlerine göndermeye başladıklarını anlatan İbrahimcioğlu, “2024 itibariyle artık KOSGEB’i firmaların yanına, işletme ziyaretlerine gönderdik. KOSGEB’i haftada bir gün kapatıyoruz. Ne yapıyoruz? KOSGEB her perşembe firmalarının, KOBİ’lerinin yanında oluyor. KOBİ’lerinin yanında, onların dertlerini dinliyor. Varsa o anda hızlı şekilde alabileceği destek programını anlatıyor.” diye konuştu. İbrahimcioğlu, şu anda sürdürülebilirlik alanındaki en önemli program olan, 250 milyon dolarlık bütçeyi küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanımına sunacakları “Yeşil Sanayi Destek Programı”nı sahada anlattıklarını aktararak, “Çok kısa sürede 4 bin işletmeyi, 20 ton eş değer petrol (TEP) üzerinde enerji tüketen sanayicimizi ziyaret ettik ve programımızı anlattık. Yıl sonu hedefimiz, 300 bin KOBİ’yi ziyaret edip, yerinde görüp, izlemesini yapıp, onlara yönderlik hizmetimizi en iyi şekilde vermeyi planlıyoruz.” ifadesini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.