AÇLIK SINIRI 19 BİN 44 LİRAYA YÜKSELDİ

AÇLIK SINIRI 19 BİN 44 LİRAYA YÜKSELDİ

Haziran ayı itibarıyla, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından yayımlanan rapora göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için gereken aylık harcama tutarı, açlık sınırı olarak 19 bin 44 liraya yükseldi. Bu rakam, geçen ayki verilere kıyasla artış gösterdi.Açlık sınırının ötesinde, dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırı ise haziranda 65 bin 874 liraya çıktı. Böylece, temel yaşam giderlerini karşılayabilmenin ne kadar zorlu bir süreç olduğu bir kez daha ortaya konmuş oldu.BİSAM’ın raporuna göre, tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı beslenme ve yaşam masraflarını karşılayabilmesi için gereken toplam tutar da haziranda 30 bin 604 liraya yükseldi. Bu rakamlar, geçen ayın verileri ile kıyaslandığında önemli bir artışı gösteriyor.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise asgari ücret ile açlık ve yoksulluk sınırları arasındaki makasın giderek açılması oldu. Bu durum, ekonomik adaletsizliklerin ve temel ihtiyaçların karşılanabilirliği konusundaki endişeleri güçlendiriyor. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.