AKSAKLIKLAR GİDERİLMEDİ

AKSAKLIKLAR GİDERİLMEDİ

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’daki sağlık hizmetlerine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.Soru önergesinin gerekçesinde Hatay’da sağlık hizmetleri konusunda aksaklıkların devam ettiğini ifade eden Nermin Yıldırım Kara, “6 Şubat depremlerinin üzerinden 9 ayı aşkın süre geçmesine rağmen, hâlâ Hatay’daki hastanelerdeki ve sağlık merkezlerindeki sorunlar çözülmemiş ve yurttaşlara sağlanması gereken sağlık hizmetleri konusundaki aksaklıklar giderilememiştir. Depremin ilk anından itibaren Hatay’da sağlık sorunları baş göstermeye başlamıştır. Bölgedeki birçok hastanenin ve sağlık merkezinin yıkılmış olması ya da ağır hasarlı hale gelmesi yurttaşlarımız açısından büyük mağduriyet yaratmıştır. Çadırlardan sonra konteyner kentlere yerleştirilen yurttaşlarımız hâlâ dengeli beslenme olanağı ve hijyenik koşullardan yoksundur. Özellikle ortak tuvalet ve banyoların bulunması bulaşıcı hastalıklar açısından depremzede yurttaşlarımızı dezavantajlı konuma sokmaktadır.” dedi.

YURTTAŞLARIMIZIN TALEPLERİ KARŞILANAMAZ HALDE

Söz verilen birçok sağlık merkezinin vaktinde hizmete girilemediğini aktaran Hatay Milletvekili, “Deprem sonrasında B sınıfı hastane statüsüne yükseltilmiş olmasına rağmen Samandağ Devlet Hastanesi’nin çevre hastanelerin kullanılamaz hale gelmesinden ötürü iş yükü günden güne artmıştır ve yükselen talebe cevap verememiştir. Gösterişli temel atma töreni ile açılan Defne Devlet Hastanesi ise birkaç kez sular altında kalmış ve yurttaşlarımız hizmetten yoksun bırakılmıştır. İskenderun Acil Durum Hastanesi gibi sağlık merkezleri ise planlanan zamandan çok daha sonra hizmete girmiştir. Birçok hastane ve sağlık merkezlerinde ekipman desteği, uzman doktor, yeterli ödenek ve personelin sağlanmamasından ötürü yurttaşlarımızın talepleri karşılanamaz hale gelmektedir. Özellikle kanser tedavisi ve kemoterapi görmek isteyen yurttaşlarımız Adana ve çevre illere gitmek zorunda kalmaktadır.” dedi.

REKLAM ALANI

MEVCUT OLMAYAN UZMANLIK BRANŞLARI HANGİLERİ?

Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle 7 adet soru yönelterek randevu süreleri ve uzman branş eksikliğine dikkat çeken Yıldırım Kara, “Hatay’daki hastane ve sağlık merkezlerinde mevcut olmayan uzmanlık branşları hangileridir ve sayısı kaçtır? 6 Şubat depremlerinden bu yana Hatay’dan şehir dışına sevk edilen hasta sayısı kaçtır? Hatay’da tahlil ve MR çekimi için ortalama ne kadar sürede randevu alınabilmektedir? Hatay’da ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri açısından ne kadarlık bir eksiklik söz konusudur? Hatay’da ağız ve diş sağlığı için randevu almak isteyen yurttaşlarımız ortalama ne kadar sürede randevu alabilmektedir? Hatay’da yıkılan sağlık tesislerinin sayısı toplamda ne kadardır? Yerlerine yapılması öngörülen sağlık tesislerinin ne zaman tamamlanması planlanmaktadır? 6 Şubat depremleri sonrası Hatay’dan ayrılan sağlık personeli sayısı ne kadardır?” dedi.

GEREKİRSE ÖZEL HAKLAR TANINSIN

Uzman doktor eksikliğinin gün geçtikçe halk sağlığı sorununa yol açacağını ifade eden Yıldırım-Kara, “Bir an önce söz verilen sağlık merkezleri tam teşekküllü şekilde hizmete açılmalıdır. Tekrar hastanelerimizin su baskınlarına maruz kalmasını istemiyoruz, altyapı sorunları bir an önce giderilmeli. Daha önce tüm sağlık sorunlarına ilişkin araştırma önergesi vermiştik. Bu konunun üzerinde durmaya devam edeceğiz. Gerekirse ödenekler artırılsın, Hatay’da çalışacak uzman doktor ve sağlık çalışanlarımız için maddi açıdan özel haklar getirilsin. 9 ayda ekipman ve uzman sorununun çözülmemesinin bahanesi olamaz” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.