ANTAKYA LAHDİ 12. SIRADA

ANTAKYA LAHDİ 12. SIRADA

Türkiye’de bulunan müzeler birçok dünyaca ünlü lahit ’in ev sahipliğini yapıyor. Bunların arasında Antakya lahdi de var. Antakya lahdi dünyaca ünlü lahitler arasına girerek, 12. Sırada yer aldı.
Hatay Arkeoloji Müzesin de sergilenmekte olan Antakya lahdi ters tekne (semerdam) şeklindedir ve burmalı sütunlarla süslenmiştir. Üzerindeki betimlemelerden aristokrat bir aileye ait olduğu anlaşılmaktadır. Lahdin içinden 3 kişiye ait kemikler çıkmıştır. Bunlar yetişkin bir kadına, yetişkin bir erkeğe ve genç bir kıza aittir. Yine başka bir bölümde, lahit içinden çıkarılmış bir bilezik, altın kolye, düğmeler ve üç adet sikke bulunmuştur. Antik çağda, ölünün dili altına sikke konulması adetti. Lahdin kapak bölümünde yüzleri işlenmemiş uzanan bir erkek, bir kadın, iki çocuk, bir at ve kuş figürü bulunur. Kapağın kenarında çeşitli yaratıklar, köşelerinde ise Pan ve Satyr kabartmaları bulunur. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.