ANTAKYA’NIN DAR SOKAKLARI RESİMLERDE KALDI!

ANTAKYA’NIN DAR SOKAKLARI RESİMLERDE KALDI!

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan dar sokaklar 6 Şubat’ta yaşadığımız depremde yerle bir oldu. Hatırlanacağı üzere tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay’ın Antakya ilçesinde tarihi evler arasında bulunan ‘Ali Yüce Sokağı’nda 70 santimetre ile en dar sokak ölçümü yapılmıştı. Yaşadığımız asrın felaketinde en fazla can kayıplarının tarihi eski Antakya Sokaklarında bulunan evlerde olduğu öne sürüldü.
Enkazlar nedeniyle kapanan sokaklara, aylar sonra yapılan çalışma sonunda koridorla ulaşım sağlandı.Çok sayıda cesetlerin çıkarıldığı dar sokaklardaki ahşap evlerin yerin altına gömüldüğü görüldü.
HATAY’IN KURTULUŞUNA TANIKLIK EDEN SOKAKLAR
Mahalle sakinleri, eski Antakya’nın dar sokaklarının Hatay’ın Kurtuluş mücadelesine tanıklık ettiğini belirterek, “1930’lu yıllarda Fransızlar vardı ve çete savaşları vardı. Bu daracık sokaklar o zaman bizim efe askerlerimizin düşmanla savaşırken çok işine yaramıştır. Askerlerimizin o zamanlar sokaklar arasında hızlı hareket etmesi için de yapılmış dar sokaklar vardır” diye görüşlerini belirttiler.
ŞAİR ALİ YÜCE’YE İLHAM OLAN SOKAKLAR ARTIK YOK!
Sokağın şair Ali Yüce’ye ilham olduğu belirtildi.
Antakyalı şair Ali Yücenin “Antakya sokakları dar, Antakya sokakları bir kişilik, sen giderken ben gelemem Antakya sokakları dar” diye başladığı şiirine ilham olan sokağa mahalleliler tarafından ‘Ali Yüce Sokağı’ diye adlandırıldı.Geride sadece fotoğrafları kalan eski Antakya’nın dar sokaklarının yerini hüzün ve mateme bıraktı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.