AVRUPA BİRLİĞİ HATAY’I YAKIN MARKAJA ALDI

AVRUPA BİRLİĞİ HATAY’I YAKIN MARKAJA ALDI

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Hatay’da çeşitli temaslarda bulundu. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılına yaklaşılırken Hatay’ı ziyaret eden Meyer-Landrut’a, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen’in yanı sıra yerli ve yabancı basın mensuplarından oluşan bir grup eşlik etti.

Meyer-Landrut, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Betül Kiminsu ile bir araya geldi. Meyer-Landrut, Hatay’daki ilk ziyaretini Masatlı’nın ev sahipliğinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) gerçekleştirdi. Görüşmede, depremler sonrası AFAD koordinatörlüğünde yürütülen çalışmaların ele alındığı bir sunum yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut (sağda), Hatay’da çeşitli temaslarda bulundu. Meyer-Landrut, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı (solda) ziyaret etti. ( AB Türkiye Delegasyonu – Anadolu Ajansı )

Masatlı, yaptığı açıklamada, bölgedeki insanlara kalıcı imkanlar sunmayı amaçlayan çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bölgedeki zarar gören tarihi eserlerin kurtarılmaya çalışıldığını ve tahrip olan tarihi yapıların yeniden yapılandırma sürecinin titizlikle devam ettiğini vurguladı. Meyer-Landrut, görüşmenin ardından Büyükdalyan Konteyner Kenti’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Büyükelçi, konteyner kentte bulunan çocuklara hediyeler verdi. Büyükelçi ve beraberindeki heyet ayrıca AB Dayanışma Fonu’nun desteğiyle Kültürel Miras projesi kapsamında restorasyonu yapılan Kurtuluş Caddesi’nde Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Kiminsu ile incelemelerde bulundu.
Kiminsu, eski ve yeni binaların enkazlarının karışmaması için tabelandırma yöntemi kullanılarak hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ifade etti. Kurtuluş Caddesi’nin Kentsel Tasarım Projeleri’nin hazır olduğunu vurgulayan Kiminsu, bu bölgenin bir an önce “hayata geçirilmesinin” önemine dikkat çekti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.