“B” EHLİYETİ OLANLAR MOTOSİKLET KULLANAMAZ!

“B” EHLİYETİ OLANLAR MOTOSİKLET KULLANAMAZ!

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Erol Akın B sınıfı ehliyeti olan otomobil sürücülerinin de A2 motosiklet kullanabileceği yönündeki kararla ilgili yasanın henüz yürürlüğe girmediğini hatırlattı.

Toplumda B sınıfı ehliyeti olan sürücülerin A2 Motosiklet kullanabileceği yönündeki algının yanlış olduğunu belirten İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Erol Akın “Belgesi olan vatandaşlarımızı ilgili sürücü kursu müracaatları halin de sürücü kurslarından görecekleri basit bir kurs sonucu motosiklet kullanıma hakkına sahip olacaklar. ‘Bundan sonra da ehliyetini değiştirmek zorunda kalmacalar, sistem üzerinden motosiklet kullanabilir ibaresi eklenecek’ deniliyor. Fakat olayın tam detayını bilmiyoruz, bununla ilgili bir yönetmelik de henüz bulunmuyor. Bu konuda trafik bürosunun elinde bir yönetmelik geçmiş olsa, bizim de elimizde aynı yönetmelik olurdu” dedi.

Biraz vatandaşların sabretmesi gerektiğinin altını çizen Erol Akın “Nihai çözüme erişecek ama şuan B sınıfı ehliyeti olan vatandaşlar motosiklet kullanma hakkına sahip değiller. Kanun şuan yürürlükte değil, bu kanun yürürlüğe girdikten sonra vatandaşlarımız ilgili sürücü kurslarına müracaat ederek, o sürücü kurslarından alacakları motosiklet kullanma hazırlığından sonra ehliyetlerini motosiklet kullanabilir ibaresi işlenecek. Ama şuan bu yürürlükte değil, birçok vatandaşımız ‘benim B sınıfı ehliyetim var, motosiklet kullanma yetkisine sahibin’ diyerek motosikletlere biniyor, fakat bu yanlış bilgi” diye konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.