BAHARATIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ!

BAHARATIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ!

Hatay sofralarının vazgeçilmezleri haline gelen baharatın kullanım alanları oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Ayrıca sadece sofralara lezzet katmakla da değil, saymakla bitmeyen faydaları ile de sık sık gündemde olmaya devam ediyor.

Hatay mutfağında sıklıkla adından söz ettiren baharatlar insan vücuduna ve sağlığına faydalar ile de hem uzmanlar tarafından hem de baharatçılar esnafından değerlendiriliyor. Bin bir çeşit baharatın bulunduğu Antakya’nın ünlü Baharatlar Çarşısında hareketlilik devam ediyor. Kış mevsimine girdiğimiz için hareketliliği mutlu gözlerle izleyen esnaf halinden oldukça mutlu durumda.

Konuyla ilgili görüş bildiren uzmanlar: “Baharatın birçok faydası vardır vücudumuza. Hem sofralarımızdan eksik olmaz hem de şifa deposudur baharatlar. Fakat yine de aşırı tüketilmemesi gerekir. Baharat alırken öncelikle taze olmasına dikkat edin. Mutlaka rengine ve kokusuna bakın. Tüketmeden önce mutlaka doktorlarınıza görünün alerjiniz falan olmasın.” İfadelerini kullandılar

Konuyla ilgili görüş bildiren esnaflar ise: “Biz Hataylılar olarak damak zevkimize çok önem veririz. O yüzden de baharatı hemen her yemekte kullanırız. Baharatsız çok nadir yemeğimiz bulunur. Zaten Antakya’nın yemek kültüründen bahsetmemize gerek yok herhalde herkes bilir ne kadar geniş bir kültüre sahip olduğumuzu. Her biri ayrı güzeldir bizim için. Gelip tadanlarda da beğenmeyen çok az insan vardır. Tabi ki arada beğenmeyen sevmeyen insanlar oluyor. Herkesin damak zevkine hitap etmek zorunda değil doğal olarak. Kış ayları içerisindeyiz şu an baharatlara ilgi oldukça fazla. İnsanlar alıyorlar ve kendilerine doğal antibiyotikler yapıyorlar kendilerine. Şikayetinize göre baharatlar almalısınız sadece çünkü her baharatın kendine özgü faydası vardır. Bu yüzden alırken buna özen gösterin. Baharatlar tam bir şifa deposu hem de insan sağlığına oldukça faydası vardır diyebiliriz. Sayabileceğimiz çok fazla faydası vardır. Mesela nane kaynatılarak içildiğinde oğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir. Kimyon da kaynatılarak içildiğinde vücutta ki iltihabı azaltır. Kan şekerini düşürmeye, katkı sağlar ve damar sağlığına olumlu etki eder. Son olarak da size Tarçından bahsedeyim Tarçın zayıflamak isteyen herkesin doğru adresidir. Zayıflamaya yardımcı olur. Öksürüğü kesmede yardımcı olur ve vücut direncimizi arttırır diyebiliriz. Herkesin baharatçılar çarşısına uğraması gerektiğini söyleyerek bitirelim cümlemizi.” İfadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.