BALON BALIĞININ DERİSİ VE ZEHRİ SANAYİDE KULLANILACAK

BALON BALIĞININ DERİSİ VE ZEHRİ SANAYİDE KULLANILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Atalay, balon balığının derisinin çok esnek ve sağlam yapıda olduğunu belirterek, “Hem tekstil ve giyim sanayisinde hem de diğer sektörlerde kullanılacak bir yapıya sahip.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Kızıldeniz üzerinden Akdeniz ve Ege’ye göç ederek hızla çoğalan Hint Okyanusu kökenli zehirli balon balığının Akdeniz’deki canlıları istila etmeye başladığını söyledi.

Balon balığının balıkçılığa ve balıkçıların ekonomisine ciddi manada zarar verdiğini vurgulayan Atalay, “Bunun üzerine hem balıkçılarımıza destek hem de sularımızdaki ekosistemin korunması için bir tebliğ yayınladık. İstilacı balon balıklarının ölüsünü teslim eden ruhsatlı balıkçılara büyük balıklar için 5 lira, diğerleri için de 50 kuruş olmak üzere ödeme yapacağız.” diye konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.