BETONDAKİ ARTIŞ ÖNLENEMİYOR

BETONDAKİ ARTIŞ ÖNLENEMİYOR

Depremle birlikte sıkça gündeme gelmeye başlayan Hatay’da ki beton metreküp fiyatları tartışması sürüyor.

Başta Hatay Valiliği olmak üzere diğer ilgili kurumların bu yönde yaptıkları açıklamalara rağmen beton fiyatlarında ki yüksek rakam sürüyor. Komşu illerden iki kattan fazlasıyla satılan beton metreküp fiyatı Hatay’da 3 bin lirayı buldu. Deprem sonrasında ki süreci fırsat bilip beton metreküp fiyatlarını adeta uçuran Beton Santrallerine tepki dinmiyor. Özellikle deprem bölgesi illerinden ilimiz Hatay’da durdurulamayan Beton metreküp fiyatlarına tepki büyüyor. Deprem bölgesinde yaşayan ve barınabilecekleri bir ev yapmak isteyen vatandaşlar ise Depremden sonra ilimiz Hatay’da yaşanan pahalılık özellikle inşaat sektörünü büyük ölçüde olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Komşu il Adana’da bin 500 lira civarında seyir eden bir metreküp betonun Antakya’da 2 bin ile 3 bin lira arasında tüketiciye satılması tepkilerin giderek büyümesine neden oluyor. Kendine bir adet ev yaptırıp barınmak isteyen depremzede Antakyalılar karşılaştıkları fiyatlar karşısında şok oluyorlar. Beton santrallerinin denetlenmesini bu haksız ve depremzedeyi mağdur eden fiyatların aşağı çekilmesini isteyen vatandaşlar “Halimiz ne olacak? Hatay’da her şey iki ve üç katına tüketiciye sunuluyor. Yetkili birimlerin denetim ekipleri kurması zorunlu hale geldi. Hatay’da hayat pahalılığı bizi çok zorluyor” dediler.

VATANDAŞLAR MAĞDURİYET YAŞIYOR

Hatırlanacağı üzere beton fiyatlarında ki aşırı tırmanışı gündemine alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da “Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışları yanı sıra konut ve kira sektöründe piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Devletimiz, asrın felaketinin yaralarını sarmaya, bir an önce vatandaşlarını güvenli yuvalarına kavuşturmaya çalışırken birilerinin aşırı kar hırsıyla farklı işlere tevessül etmesine asla tahammülümüz yoktur. Milletimizi haksız fiyat artışlarından, stokçuluktan, güvensiz ürünlerden ve aldatıcı ticari uygulamalardan korumaya kararlılıkla devam edeceğiz” demişti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.