BU GÖRÜNTÜLER HATAY’A REVA MI?

BU GÖRÜNTÜLER HATAY’A REVA MI?

Hatay’ın her köşesinde ağır hasarlı binaların yıkımları sürerken ortaya rezalet görüntüler çıkmaya devam ediyor.

İl dışından getirilen firmaların gerçekleştirdikleri yıkımlarda su kullanılmaması, plansız, güvenlik önlemi olmayan yıkımlar kentin havasına ciddi anlamda zarar veriyor. Yolların üzerine yıkılan binalar hem araç trafiğini, hem de yayaları ciddi anlamda tehdit ediyor. Antakya’da devam eden bir yıkımda binanın yolun ortasına doğru yıkıldığını belirten vatandaşlar, kendi dikkatimiz olmasa bina üzerimize yıkılacaktı. Hiçbir güvenlik önlemi ve uyarı yapılmamıştı diyerek yıkım firmalarının kuralsızlığını ortaya koydular.

HATAY İNSANININ DEĞERİ YOK MU?

Haber merkezimize ulaşan vatandaşlar; “Hatay’da kalmaya ısrar edenleri bezdirmeye çalışıyorlar demiştik defalarca. Bu yıkım karayolunun dibinde bugün yapıldı. Yıkım esnasında karayolu trafiğe kapatılmadı. Ayrıca çıkan toz bulutuna bakınız. Hatay insanının değeri yok mu? Yıkım firmaları bu keyfi tutumun cesaretini kimden alıyor?” ifadelerini kullanarak yetkililere çağrıda bulundular.

VATANDAŞ ETKİLİ VE SÜREKLİ DENETİM İSTİYOR

Yıkım firmaları hem işçilerini hem de yıkım yapılan bölgelerdeki vatandaşları mağdur ederken, yerel yönetimlerden de tepki sesi yükselmeye başladı. Demir malzemenin betondan ayrıştırılması sırasında yollarda döşenmiş olan su, kanalizasyon, doğalgaz ve asfaltın tahrip edildiğini ifade eden yetkililer uyarıları dikkate almayan, yerinde ayrıştırmaya devam eden ve yıkım sırasında sulama yapmayarak yoğun toza neden olan firmalara cezai işlem uygulayacaklarını açıkladı. Ancak kurala hiçbir firmanın uymadığı görüldü.

İNSAN HAYATI HİÇE SAYILIYOR

Hasarlı binaların yıkımı sırasında insan hayatının hiçe sayıldığını dile getiren vatandaşlar ise yıkım firmalarının yeteri kadar denetlenmediğini ve bu nedenle sürecin keyfi ve insan hayatını tehdit eder bir vaziyette ilerlediğini kaydettiler.

HATAY MEŞ’ALE GAZETESİ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

Hatay’da yaşanan deprem felaketinin ardından kamuoyuna çağrıda bulunan Hatay Meş’ale Gazetesi İmtiyaz sahibi gazeteci Kazım Çaylı, usulsüz yıkım yapan firmaların peşini bırakmayacaklarını belirterek, “Çok sayıda yakınımı kaybeden bir gazeteci olarak kentimizin daha iyi koşullara gelmesi için canım pahasına mücadelemi sürdüreceğim. Bir dahaya hiç kimsenin burnunun kanamaması, hiç kimsenin canına zarar gelmemesi için elimden gelenin fazlasını yapmaya, gerekirse her gün sayfalar dolusu yazmaya ve kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Hatay Meş’Ale Gazetesi, her daim doğrudan ve kanundan yana olmaya devam edecek. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.