ÇALIŞKAN BAŞKAN YAYLADAĞI’NI KALKINDIRIYOR

ÇALIŞKAN BAŞKAN YAYLADAĞI’NI KALKINDIRIYOR

BAŞKAN MEHMET YALÇIN İLÇEYE DOĞALGAZI GETİRDİ

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde göreve geldiği günden bu yana ilçeye kazandırdığı projelerle taraflı tarafsız tüm Hataylıların takdirini kazanan Başkan Mehmet Yalçın bir projeyi daha ilçeye kazandırdı.
Uzun zamandan bu yana takibini yaptığı doğalgaz hattını ilçeye kazandıran Başkan Yalçın, açılış töreninde yoğun kalabalık tarafından ayakta alkışlandı. Gecesini gündüzüne katarak ilçesi için çalışan Başkan Mehmet Yalçın, azim ve çalışkanlığının karşılığını da ilçeye kazandırdığı projeler ve halkın takdiri ile kazanmaya devam ediyor.

AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN KALABALIK KATILIM GÖSTERDİ
Hatay’ın Yayladağı ilçesinde taşımalı doğalgazın temeli gerçekleşen görkemli törenle atıldı. Gerçekleşen törene AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, AK Parti İl Başkanı Mehmet Öntürk, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Doğan Gürlen, AK Parti il ve ilçe teşkilatları çok sayıda vatandaş ve AKSA doğalgaz firması yetkilileri katılım gösterdi. Temel atma töreniyle başlayan çalışmalar Ekim ayında sona erecek ve Yayladağı’nda ilk etapta 2 bin 300 haneye doğal gaz verilecek.

YEŞİLDAL: BU KIŞ YAYLADAĞI DOĞALĞAZLA ISINACAK
Toplamda 35 milyon liraya mal olacak olan taşımalı doğalgazın temel atma töreninde konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, “Bugün Türkiye’mizin en Güney ilçesi Yayladağı’mızın da doğalgaza kavuşması için temel atma törenindeyiz. Temel atmalar ve hizmete açılmalar çok uzun süre alır. Burada bugün Yayladağı’mızda ilk boruyu döşemiş olacağız. Ancak işin bitme süresi ile ilgili bütün imkanları seferber ederek, en hızlı şekilde bu işi Ekim Ayında bitireceğiz. Önümüzdeki kış Yayladağlılar doğalgazla ısınacak. Bunun sözünü hep birlikte veriyoruz. 11 kilometrelik bir yatırımla başlıyoruz. Projenin maliyeti yaklaşık 35 milyon lira.”
ENERJİDE OYUN KURAN BİR ÜLKE NOKTASINA GELDİK
“Bu yatırımı 40 kilometreye kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Ama ilk etapta yaklaşık 2 bin 300 haneye doğalgazı ulaştıracağız. Birçok alanda olduğu gibi enerji alanında da gerçekten büyük hizmetlere imza atıldı. Ben hem mevcut bakanımıza, hem bir önceki bakanlarımıza ve enerjide Türkiye’de dönüşümü sağlayan eski başkanlarımızdan sayın Berat Albayrak’a buradan şükranlarımı arz ediyorum. Gerçekten gerek enerjide gerekse bölgesel jeopolitikte oyun kuran bir ülke noktasına geldik. Bugün Türkiye farklı kavramlara ulaştıysa bunda Sayın Berat Albayrak’ın büyük emekleri var. Huzurlarınızda emeği geçenlere başta Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÖKÇE: İLÇEMİZ DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Yayladağı Belediye Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, Yayladağı için tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, “Hatay olarak büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bugün ilçemiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. Yayladığımız hak ettiği hizmetlere bire birer kavuşuyor. Bu kıymetli hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere şükranlarımızı, milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.
YALÇIN: İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’da yaptığı konuşmada, ilçeye önemli hizmet daha kazandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “Gerçekten ilçemiz tarihi günlerinden birini yaşıyor. Yayladağı’mız ülkemizin en uç ilçelerinden biri. Doğalgazın ilçemize ulaştırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu yatırımın maliyeti 35 milyon lira ancak taşımalı doğalgaz, normal borularla veren doğalgazdan daha masraflı. Neredeyse 5 katı. Bunun farkını da devletimiz karşılayacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
ÇALIŞMALAR EKİMDE TAMAMLANACAK
Yapılan konuşmaların ardından edilen dualarla temel atma töreni öncesinde kurdele kesildi. Ardından da törene katılan protokol üyelerinin imzaladıkları doğal gaz borusu döşendi. İlçede başlayan doğal gaz çalışmaları 3 Ekimde tamamlanacak. 35 milyon liraya mal olacak olan projenin tamamlanmasının ardından ilk etapta ilçede 2 bin 300 haneye doğal gaz verilecek. Bu kış Yayladağı doğalgaz ile ısınacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.