CERECİ’NİN ‘HATAY MUTFAĞI’ BELGESELİNE ÖVGÜ ÜSTÜNE ÖVGÜ

CERECİ’NİN ‘HATAY MUTFAĞI’ BELGESELİNE ÖVGÜ ÜSTÜNE ÖVGÜ

Akademisyen Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Projeleri Biriminin katkılarıyla çektiği ve binlerce yıllık Hatay mutfağının kültürel tarihini konu edinen Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı adlı belgeselin İstanbul’da Hatay Dayanışma Derneği’nde yapılan gösteriminin ardından Prof. Cereci’ye teşekkür belgesi takdim edildi. Gösterimin ardından Hatay mutfağından örneklerle iftar daveti verilen etkinliğe dernek başkanı Fahir Semir Abacı, dernek yönetimi, Türkiye’nin önde gelen gurmeleri ve yemek yazarlarının katıldığı bildirildi.

Hatay’da yaşayan tüm etnik unsurların Hatay mutfağına katkılarının da söz edildiği belgeselde yüzlerce yemek adının ve tarihinin geçtiği dile getirildi. Belgeselleri çok sayıda ödül alan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Hatay Mutfağı belgeselini yaklaşık 2 buçuk yılda, Hatay’ın değişik yörelerinde çektiği belirtildi. Kurgu operatörlüğünü Murat Çam’ın yaptığı belgeselin kurgusunda Hatay türkülerinin kullanıldığı dile getirildi.
İlk belgeselini 1992 yılında çeken Prof. Cereci’nin bugüne kadar yaklaşık 30 belgesel çektiği ve 90 civarında ülkede film festivallerine katıldığı bildirildi. Prof. Cereci’nin New York Film Festivali’nde ödül alan sayılı Türk yönetmenlerden biri olduğu vurgulandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.