DASİFED “Yerel Yönetimlerimize Başarılar Dileriz”

Yurt genelinde 31 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz yerel seçimlerin bütün milletimize, yurdumuza huzur ve barış getirmesi dileği ile yerel yönetimlerimize başarılar dileriz. Bir defa daha yüce Türk milletinin demokrasiye olan inancına bütün dünya tanıklık etmiş oldu.

DASİFED “Yerel Yönetimlerimize Başarılar Dileriz”

Yurt genelinde 31 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz yerel seçimlerin bütün milletimize, yurdumuza huzur ve barış getirmesi dileği ile yerel yönetimlerimize başarılar dileriz. Bir defa daha yüce Türk milletinin demokrasiye olan inancına bütün dünya tanıklık etmiş oldu. Artık önümüzde koskoca bir dört buçuk yıl var. Ülkemizin acil çözüm bekleyen ekonomik, sosyal ve dış sorunlarına vakit kaybetmeden eğilmenin zamanı. Geçmişi bir tarafa bırakıp, kimlik endişelerine kapılmadan, ülkeyi ileriye taşıyacak yapılanmamıza odaklanmamız lazım. Demokratik, laik, insan haklarına saygılı, yasama, yürütme, yargı erkleri ayrılığının eksiksiz uygulandığı bir hukuk devletinin muasır medeniyetler seviyesine erişmede önemi yadsınamaz. Bu paralelde iktisadi, sosyal, hukuksal reformları zaman kaybetmeden hayata geçirmeliyiz. Bugün artık ülkemizin jeopolitik öneminin tek başına güçlü kalmamızı güvence altına almaya yetmediğini dünya siyasi arenasında yaşadıklarımızla gördük. Bu bilinçte olarak, demokratik kurumlarımızı ve yapısal reformlarımızı hayata geçirip ülkemizin dünyada hak ettiği saygın yerini almak yolunda başarılı olacağımıza bütün kalbimizle inanıyoruz.

DASİFED olarak, bölgelerarası gelir adaletsizliğinin giderilmesi ve sürdürülebilir kalkınmanın yerelden başlayacağına inanıyoruz. Yerel yönetimler, bugünün dünyasında küresel rekabetçilik ve sürdürülebilir kalkınmanın kilit aktörlerinden biridir. Yerel yönetimlerden, iş dünyası olarak beklentimiz; hesap verir, şeffaf, katılımcı ve kapsayıcı yerel yönetim anlayışı ile kentlerimizi ulaşımdan ekonomiye, akıllı, çağdaş ve insan odaklı, sürdürülebilir hüviyetlerine kazandırmaktır. Yerelden ulusala ve küresele uzanan kalkınma hamlesi, kentlerimizin rekabetçilik ve marka gücünü geliştirmekten geçiyor. 10.000 yıllık tarihiyle, medeniyetlere beşiklik etmiş bölgemizde her türlü imkân içerisindeyiz. Sadece gerekli olan bir kimlik kaygısında kapılmadan bu değerlerimizi ortaya çıkarmak için güç birliği içinde olalım. Hatay örneğinde; Hassa Serbest Endüstriyel Bölgesini, Amanoslar’dan İskenderun körfezine bağlayacak tüneli, Hatay’ı dünya çapında medeniyetler şehri olarak duyuracak Hatay 2021 Expo’sunu, Gastronomi Festivali’ni, İskenderun-Mersin-Kıbrıs-Lübnan arasında turizm ve ticareti canlandıracak Hatay Deniz Otobüsü (HADO)’yu bütün yerel yönetimler olarak güç birliği içinde, el birliği ile gerçekleştirebiliriz. Tabi ki bölgedeki DOĞAKA, T&SO’lar. STK’lar, Sanayiciler, Tüccarlar ve Esnaf ve de en büyük paydaş olan yöresel halk bu birlikteliğe, sahipliğe katılması şartı ile. Projeler gerçekleştiğinde ekonomik ve sosyal olarak Hatay’da sürdürülebilir kalkınma doruk noktasına çıkacak, bütün komşu bölge vilayetlerinde bu başarı tetikleyici olarak ülke çapında kalkınmaya neden olabilecektir. Yapmamız gereken tarihte olduğu gibi büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda birlikte olmaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.