DEPREMDEN SONRA İLK AYİN!

DEPREMDEN SONRA İLK AYİN!

Asrın felaketinin en büyük yıkımı yaşattığı Antakya’da depremden sonraki ilk ayin dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre Kilsesinde bölgedeki tüm kiliselerin cemaatlerini katılımı ile yapıldı.Saray caddesinde bulunan Antakya Rum Ortodoks Kilisesinin yıkılması sebebi ile St. Pierre Kilsesinde gerçekleşen Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı Ayini Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10.Yuhanna’yı temsilen Lübnan Aziz İlyas Manastırı Başrahibi Episkopos Kostantin Kayyel yönetti. Vatikan Ankara Büyükelçisi Marek Solczynski’nin de katıldığı ayinde mumlar yakıldı,ilahiler söylendi Ortodoks ve Katolik kiliseleri ortak bir evrensel dua yaptılar.

‘HER ŞEYE RAĞMEN ANTAKYA’DAYIZ’
Aziz Petrus ve Pavlus’un, Antakya için çok önemli iki aziz olduğunu belirten Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, “Antakya Hıristiyanlar için önemli bir şehir. Aziz Petrus ise Antakya Patrikanesi’nin kurucusu. St. Pierre Mağara Kilisesi, ilk kez Hıristiyan adının kullanıldığı, dünyanın ilk kilisesi. Bu yüzden Antakya’da her sene Aziz Petrus ve Pavlus’u anma ayini yapılır ama bu yıl yapılan her ayinin, ibadetin anlamı daha büyük. Çok büyük bir felaket yaşadık, çok fazla insan yaşamını yitirdi. Burada yapılan ayin, anmalar, ‘biz her şeye rağmen buradayız, Antakya’da kalmaya, var olmaya devam edeceğiz’ anlamına da geliyor. Bu yüzden bu yıl anlamı daha derin” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.