DEPREMİ HASARSIZ ATLATTILAR!

DEPREMİ HASARSIZ ATLATTILAR!

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, binlerce binayı yerle bir ederken, yüzlerce yıldır ayakta duran tarihi yapıları da etkiledi. Asırlık camiler, kaleler, kiliseler ve tarihi eserler yaşanan depremler sonrası tamamen yıkılmıştı ya da büyük zararlar görmüştü. Fakat Uzun Çarşı’da yer alan çeşmeler bu yapılar arasına girmedi ve depremi hasarsız atlattılar.

Depremde çeşmelerin zarar görmediğine sevinen vatandaşlar, “Şehrimiz, işyerlerimiz, hayatımız gitti fakat Allah’tan geldi yapacak bir şey yok. Her halimize çok şükür. Çok zor günler geçirdik Antakyalılar olarak yaşadıklarımız bir rüya gibiydi fakat gerçekti. Birçok tarihi yapılarımız zarar görmüştü fakat Uzun çarşımızda yer alan çeşmelerimiz yaşamış olduğumuz bu depremi hasarsız bir şekilde atlattılar. Bu durum bizi gerçekten çok mutlu etti çünkü birçok tarihi yerimiz, yapılarımız bu depremde zarar gördü ve hiçbir tarihi yapımız neredeyse kalmadı. Fakat zarar görmeyen yapılar görünce çok mutlu oluyoruz. Şimdi belki eskisi gibi değil ama eskisi gibi olması için çabalıyoruz. Vatandaşlar da bizleri yalnız bırakmıyor. Umarım en kısa zamanda eski haline getireceğiz sizlerin yardımıyla” ifadelerini kullandılar. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.