DÖRTYOL’DA KOOPERATİFLEŞME ADIMI

DÖRTYOL’DA KOOPERATİFLEŞME ADIMI

Dörtyol Ziraat Odası öncülüğünde tarımsal paydaşların bir araya geldiği kooperatifleşme süreci ile ilgili olarak bir toplantı tertiplendi.

Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Mavi Salonunda geniş katılımlı olarak tertiplenen toplantıya Dörtyol İlçe Tarım Müdürlüğü, Dörtyol Narenciye Üreticiler Birliği, Sulama Kooperatif Başkanları ile çok sayıda çiftçi ve üretici iştirak etti. Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun, Dörtyol İlçe Tarım Müdürü Soner Kıymacı ve Dörtyol Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer’inmoderatörlüğünde tertiplenen toplantıda narenciye planlaması, üretimi, bakımı ve pazarlanması konusunda oluşturulacak bir kooperatifin önemine değinildi. Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun toplantı sonrasında; “Dörtyol’da odamızın düzenlediği tarımsal faaliyetler kapsamında tarımsal ürünlerin pazarlanmasını amaçlayan bir kooperatif kurulması amacı ile Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Mavi salonda üreticilerimiz ve STKlarla bir araya gelindi. Toplantıda kooperatifin gerekliliği tarafımızca açıklandı ve kurulması gerekliliği konusunda fikir birliğine varıldı.

PROGRAMA ÇİFTÇİLER İLGİ GÖSTERDİ

Toplantıya 158 narenciye üreticisi katılım gösterdi. Bunlardan 28 tanesi kooperatifte kurucu olarak rol almayı istediklerini belirterek imza verdiler. STK’lar ve Basın ile birlikte toplantı katılım sayısı yaklaşık 175 kişi olarak kayda geçti. İlk görüşme sonucunda kurulacak kooperatifin başlıca çalışma konularının ürün maliyetinin düşürülmesi, pazara uygun ürünler yetiştirilmesi, bölgenin tarım deseninin belirlenmesinde danışmanlık verilmesi, ürünün en uygun fiyatla tek elden en iyi fiyatla pazarlanması, bu pazarlama sonucu narenciyede piyasa hükümleri de dikkate alınarak fiyat belirlenmesi. Üretilen ürünlerin sadece yaş meyve sebze olarak değil aynı zamanda işlenerek pazarlanması, bu işlemeye uygun yapılaşmaların ve tesislerin kurulması olarak belirlendi. Görüş öneri eleştiri ve istekler dinlenerek değerlendirildi ve kooperatife gönüllü üyelerin imzası ve iletişim bilgileri alınarak üye olma fikrindeki üreticilerle en kısa sürede tekrar toplanmak adına toplantıya son verildi.” şeklinde bir değerlendirme açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.