“ENERJİMİ KORUYORUM” PROJESİYLE ÇOCUKLARI BİLİNÇLENDİRİYOR

“ENERJİMİ KORUYORUM” PROJESİYLE ÇOCUKLARI BİLİNÇLENDİRİYOR

Enerjisa Enerji, uluslararası ödüllü “Enerjimi Koruyorum” sosyal sorumluluk projesi ile çocukları enerji verimliliği ve tasarruf konularında bilinçlendiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Enerji, AYEDAŞ, Başkent EDAŞ ve Toroslar EDAŞ bünyesinde 14 yıl önce başlattığı uluslararası ödüllü “Enerjimi Koruyorum” sosyal sorumluluk projesini geliştirerek sürdürmeye devam ediyor.

Bugüne kadar 15 ilde, 750 okulda, 300 binden fazla öğrenciyle buluşan Enerjisa Enerji, projenin 14. yılında Küsmesin Yıldızlar tiyatro oyunu, enerji koruyucuları eğitimleri ve öykü yarışması ile daha iyi bir gelecek için çocukları bilinçlendirmeye devam ediyor. Söz konusu proje ile ilkokul öğrencilerinde enerji verimliliği ve tasarruf konularını eğlenceli bir şekilde öğrenmesi hedefleniyor.

Enerjimi Koruyorum sosyal sorumluluk projesinin yeni döneminde Küsmesin Yıldızlar tiyatro oyunu İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, Kastamonu, Adana ve Hatay illerinde çocuklarla buluşacak. Dünyanın enerji kaynaklarının korunması ve enerji tasarrufu konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Enerjimi Koruyorum kapsamında, Bilim Virüsü iş birliği ile hayata geçirilen oyunlaştırılmış eğitim programı Enerji Koruyucuları ise İstanbul, Kastamonu, Ankara, Adana, Mersin, Gaziantep illerinde gönüllü üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Enerjisa Enerji, çocukların enerji tasarrufu bilincini ölçmek amacıyla bağımsız bir araştırma şirketi iş birliğiyle Türkiye çapında 7-13 yaş arası çocuk sahibi 1000 ebeveyn ile araştırma yaptı. Sonuçlara göre, çocukların en fazla bilgi sahibi olduğu konu yüzde 62 ile doğayı korumak. Her 10 çocuktan 5’inin enerji tasarrufu konusunda sınırlı bilgiye sahip olduğu görülürken küresel ısınma ve karbon ayak izi çocukların en az bildiği konular arasında yer alıyor. Çocukların sadece yüzde 8’i karbon ayak izi hakkında bilgi sahibiyken, yüzde 35’inin küresel ısınma hakkında farkındalığı olmadığı belirlendi.

ÇOCUKLARI YÜZDE 53’Ü GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLIYOR

Tasarruf alışkanlıklarından özellikle su israfı çocukların en çok duyarlı olduğu konu olurken, 10 çocuktan 8’i bilinçlenmeye okullarda başlıyor. Çocuklar arasında en fazla bilgi sahibi olunan kaynak yüzde 63 ile su olurken, suyu kullanım dışında kapalı tutma bilinci ise yüzde 67 ile en duyarlı olunan önlem olarak öne çıkıyor. Her 10 çocuktan 6’sı elektrikleri kullanım dışında kapalı tutmayı önemserken, çocukları yüzde 53’ü ise geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Görüşülen ebeveynlerin neredeyse tamamı, enerji tasarrufu konusunda çocuklarının bilinçli olmasını önemserken, çocuklarının enerji tasarrufu hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayan kaynaklarda ise aile ve okul ön plana çıkıyor. Online uygulamalar ve mobil uygulamalardan bilgi edinen çocukların küresel ısınma, iklim değişikliği gibi konularda bilgi sahibi olma oranı da oldukça yüksek seviyede bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, çocukları ve tüm toplumu enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirerek farkındalık yaratacak çalışmalara değer verdiklerini belirterek, “Yapılan araştırmalara göre şuan 0-3 yaş grubundaki çocuklarımız, yaşamları boyunca, ortalamanın iki katı kadar orman yangınına, 2,8 katı kadar hasat kıtlığına, 2,6 katı kadar kuraklık olayına ve 2,8 katına kadar sel baskınlarına maruz kalacağını gösteriyor. Tam bu noktada Enerjisa Enerji olarak daha iyi bir gelecek için sorumluluk alıyoruz.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.