Meşale Gazetesi

ENGELLERİ KALDIR

ENGELLERİ KALDIR

Hatay Valisi Rahmi Doğan 3 Dünya Engelliler günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Engellerin farkına varıp hep birlikte engelleri kaldırmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek adına toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.
Engellilik, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken bir konudur.
Spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda engelli vatandaşlarımız büyük başarılar elde etmekte, azim ve kararlılıklarıyla bizlere güç ve ilham vermektedir.
Bizlerde sosyal devlet ilkesi gereğince sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa etme gayreti içerisindeyiz. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarında mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız iş birliği içinde çalışmalıyız.
Bu duygularla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellerin farkına varıp hep birlikte engelleri kaldırmaya davet ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temenni ediyorum.”Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.