FATURA VAR, ELEKTRİK VE İNTERNET YOK

FATURA VAR, ELEKTRİK VE İNTERNET YOK

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da sürekli hale gelen elektrik ve internet kesintileri hakkında yazılı ve videolu bir basın açıklaması yaptı.

Elektrik ve internet kesintilerinin sürekli hale geldiğini vurgulayan Nermin Yıldırım Kara, “Bir yılı aşkın bir süreyi geride bıraktık. Bu süre boyunca Hatay’da altyapıya dair iyileşmeleri göremiyoruz. İlgili bakanlık ve kurumlar sorumluluklarını yerine getirmiyor. Antakya’da, Arsuz’da, Karağaç’ta, İskenderun’da ve Hatay’ın birçok noktasında elektrik ve internet kesintileri devam ediyor. Esnaf işini yapamaz, yurttaş konteynerde ve çadırda ısınamaz hale geldi. Bütün hayatın olağan akışı parçalanıyor, normal rutinlerimizi dahi yerine getiremiyoruz. Bu kadar ay sonunda hâlâ bir savaş bölgesinde yaşıyor hissiyle mücadele etmeye çalışıyoruz. Örneğin bir yurttaşımız Eylül’de 3 hafta, şimdi ise 1 hafta internetinin kesik olduğunu söylüyor. Yetkililere gidiyorlar, ‘portlar yanmış’ cevabını alıyorlar. Çözüm istendiğinde ‘elimizde port yok, gelecek gibi durmuyor’ cevabını alıyorlar. İskenderun’da 8-9 sitede aynı kesinti yaşanıyor. Pekala portlar neden yanıyor? Ani elektrik kesintilerinden dolayı zarar görüyor ve tamir edilemiyor. Sorunlar bir silsile haline gelmiş durumda. Her bir sorun bir diğerini tetikliyor. Çözüme girişme niyetini ise görmüyoruz. Buradaki yurttaşlara her ne kadar fatura konusunda ertelemeler ve taksitlendirmeler dışında yardımcı olunsun dediysek de dinlemediniz. Şimdi hem geçmiş dönemi hem cari dönem fatura bedellerini ödetiyorsunuz ama hizmet vermiyorsunuz. ” dedi.

TELEKOMÜNİKASYON ŞİRKETLERİNİN SİCİLİ KABARIK

Yetkili bakanlıkların ve kurumların bir araya gelerek bir çözüm programı oluşturması gerektiğini ifade eden Hatay Milletvekili, “Deprem zamanı biz telekomünikasyon şirketlerinin performansını gördük, maalesef telefonlar çekmedi, insanlar birbirlerine en muhtaç olduğu anda ulaşamadı. Açılan soruşturmalar neticesinde bizim nezdimizde yetersiz de olsa ceza aldılar. Ancak deprem sonrasında da sorumluluklarını yerine getiriyorlar mı getirmiyorlar mı kontrol edilmesi gerekli. Şimdi bu şirketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı, diğer taraftan elektrik altyapısı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilişkili. Neden ortak bir toplantı yapıp çözüme gitmiyorlar? Bizim soru önergelerimiz ya geçiştiriliyor, kürsüde yaptığımız konuşmalara kulak tıkanıyor. Özellikle elektrik kesintilerinden dolayı Hatay’daki yurttaşlarımız hayati sorunlarla karşı karşıya kaldı. Çadırından karanlıkta tuvalete giderken düşen ve hayatını kaybeden yurttaşımızı herkes hatırlıyordur. Her gün elektrik akımından ya da denetimsizlikten konteyner kentlerde çıkan yangınları yetkililer de dahil olmak üzere görüyor. Hayat durma seviyesine geliyor. Bugünün dünyasında internet de elektrik de temel haktır. Deprem bölgesine böyle mi normalleşme getiriyorsunuz? Yeni normalimiz eğer bu kesintileri, denetimsizlikleri ve ihmalkarlıkları kapsıyorsa yurttaş da bilsin ve önlemini ona göre alsın. Eğer öyle değilse sorumluluklarınızı yerine getirin” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.