GECEMİZ GÜNDÜZÜMÜZ YAYLADAĞI

GECEMİZ GÜNDÜZÜMÜZ YAYLADAĞI

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, deprem süreci ve sonrasında ilçede gerçekleşen çalışmaları canlı yayında anlattı.Hatay’da yaşanan deprem felaketi sonrasında iş yüklerinin arttığını kaydeden Başkan Yalçın, tüm Hatay halkına başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Başkan Yalçın yaptığı açıklamada; “İlk 2 gün ben dahil 50 personel ve 114 gönüllümüz Antakya’da arama kurtarma çalışmalarına katıldık. 140 bine yakın Yayladağılı hemşerilerimiz diğer ilçelerde depreme maruz kaldı. İlçemizde ölüm olmadı ama diğer ilçelerde yaşayan 1049 hemşerimizi ilçemizde defnettik. Zor süreçten geçtik. Ama ilçe merkezimizde yıkımın olmaması bizim büyük şansımızdı. Biz diğer ilçelere destek olduk. Destek oldukça toparlandık. Yayladağı’nda tüm depremzede hemşerilerimize ulaştık. 4950 ailemiz atalarının topraklarında yaşamlarına devam ediyor. İlk dönemde 80 binden fazla vatandaşımızı misafir ediyorduk, şimdi 60 binlere düştü.

BARINMA SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

En büyük sorunumuz barınmaydı. Ancak bu konuda da devletimizin büyüklüğünü gördük. İlk olarak çadır, daha sonra konteyner, şimdi de köy evlerimiz yapılıyor. 445 konut ve 109 ahır yapımımız sürüyor. Ayışığı Mahallemiz ve Kışlak’ta kaba inşaatlar bitti. Sosyal konut olarak Kayapınar’da TOKİ konutu yapımı vardı. Şu an 464 konutun ihalesi yapıldı. Hemen ardı sıra ihaleye çıkacak. Yarım kalan 74 daire de kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edilecek. Önümüzdeki yıllarda ilçemizdeki konut sıkıntısını ortadan kaldıracağız. Plansız yapılaşma konusunda da vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. İçilebilir su konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Şu anda su içilebilir durumda değil. Sayın valimize su ile ilgili çalışmalarımızı aktardık. Yayladağı’nın tamamını içilebilir suya kavuşturacak bir proje vardı. 17 kilometrelik çelik borularla suyu ilçe merkezimize getiriyoruz. Hattın 10 kilometresi kaynak edildi. 40 gün içinde ilçe merkezimize temiz suyu getireceğiz. İlaçlama konusunu çözmeye çalışıyoruz. Bizi birebir ilgilendiren bir konu olmamasına rağmen vatandaşımızın mağduriyetinin çözümü için girişimlerimiz devam ediyor.

DOĞALGAZI YAKINDA İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ

İlçemizde deprem öncesinde çalışmalara başlanan doğalgazda hızımızı arttırdık. 5 kilometrelik hattı 13 kilometreye çıkardık. Günlük 200 metrelik ilerlememiz var. Kasım ayınca doğalgazı ulaştırmayı planlıyoruz. 4 km kazı yapılmış. CNG merkezini yerleştirecek firma da ayrı. Onun da işlerine başlandı. 30 gün içinde de çalışma tamamlanacak. İşaretlediğimiz hattın üzerinde olan tüm vatandaşları belediyemize davet edeceğiz. Abonelik işlemleri için de Aksagaz’a belediyemizde büro veriyor, mobil aracı da getirterek işlemlerin hızlanmasını sağlayacağız. 1500 eve doğalgaz verilecek durumdayız. 2 hafta içinde abonelik işlemlerine başlayacağız. İlçedeki 5 katlı binalarımızın tamamı doğalgazı alıyor.

EĞİTİM SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Deprem sonrasında ikili eğitim ve taşımalı eğitim ile ilçemizdeki eğitim sorununu çözeceğiz. Derslik sayısının artması için çalışmalarımız sürüyor. Üniversitede yüzyüze eğitim olmayabilir. Barınma sorunundan dolayı uzaktan eğitim şeklinde devam edileceğini tahmin ediyoruz.

İLÇEMİZ İÇİ GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIYORUZ

Yayladağı’mız için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. İlçemizin sorunlarının çözümü için başta AK Parti İlçe Başkanımız Doğan Gürlen, kadın ve gençlik kollarımız, AK Partili ve MHP’li milletvekilimiz ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Bazı konularda geç kalmış olabiliriz. Ama sağduyulu, sabırlı hemşerilerimiz başkanımız yapar dedi. Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha sabır bekliyoruz. Bilmeyerek de olsa hata yaparsak da toparlanırız. Vatandaşlarımızı ve ilçemizi çok seviyoruz. Herkes kendi kapısını süpürürse her yer tertemiz olur. Biz ilçemizin tamamını süpürüyoruz” ifadelerine yer verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.