KIŞLASARAY MAHALLESİ YEŞİL ALAN MI OLUYOR?

KIŞLASARAY MAHALLESİ YEŞİL ALAN MI OLUYOR?

Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Hatay ilinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Antakya ilçe merkezinde en az hasar gören Kışlasaray Mahallesinin ve İnönü Caddesindeki birçok alanın yeşil alan olarak planlandığı bilgisi üzerine, konuyu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhasek’nin yanıtlaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Adı geçen alanda 200 dönüme yakın yeşil alan bulunduğunu ve bu bölgenin depremlerde çok fazla hasar görmeyen bölgelerden biri olduğunu belirten Mullaoğlu, zemin etütleri sağlam yapılmış bu alanın yeşil alan olarak planlanmasının doğru olmadığını ifade etti.

Servet Mullaoğlu, Antakya ilçemizde imar durumu korunan alanlarla yeşil alana çevrilen alanlar dikkate alındığında vatandaşlarımızın mevcut haklarının hakkaniyetli bir şekilde korunmadığına dair yoğun şikayetler geldiğini belirterek, şehirlerini terk etmiş vatandaşlarımızın bu kadim şehre yeniden dönmeleri için yaşam alanlarının ve maneviyatlarının korunmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Servet Mullaoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye aşağıdaki soruları yöneltti.

Sorular:

1- Hatay ilimizde deprem sonrası yapılaşma için planlanan imar planı uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz?

2- Antakya ilçemizin merkezinde en az hasar gören Kışlasaray Mahallesi ve İnönü Caddesindeki birçok alanın yeşil alan olarak planlandığı bilgisi doğru mudur?

3- Doğru ise çevresinde 200 dönüme yakın yeşil alanın bulunduğu ve depremde en az hasar gören, zemin etütleri iyi yapılmış bu yerlerin yeşil alana çevrilmesini nasıl açıklıyorsunuz?

4- Antakya ilçemizde deprem sonrası planlanan imar uygulamalarının ayrıntıları nelerdir?

5- Yaşadıkları şehri terk etmiş, evlerini, işlerini kaybetmiş Hatay halkının bu kadim şehre yeniden dönmelerini sağlamak için haklarının, yaşam alanlarının ve maneviyatlarının korunmasının önemli olduğu görüşleri hakkında ne gibi bir açıklamanız vardır? Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.