HAMİLE DOKTORA ŞİDDET UYGULANDI

HAMİLE DOKTORA ŞİDDET UYGULANDI

Defne Devlet Hastanesi’nde görevli 11 haftalık hamile dermatoloji Uzmanı Dr. K.E.K. hasta tarafından şiddete uğradı.

Edinilen bilgiye göre Defne Devlet Hastanesi’nde Gülbahar Tancı adlı hasta yakını sırası gelmeden muayene olmak istedi ancak hastanede görevli dermatoloji uzmanı doktor bunu kabul etmedi. Duruma sinirlenen saldırgan, doktorun yüzüne yabancı bir cisim attı, saçlarından çekip yerde sürükledi, tekmeleyip yumrukladı. 11 haftalık gebeliği olan doktor, iç kanama geçirdi. Doktora, gebeliğinin tehlikeye girmesinden dolayı bir hafta iş göremezlik raporu verildiği belirtildi.

DOKTORLAR TEPKİ OLARAK İŞ BIRAKACAK

Hatay Tabip Odası (HTO) yaşanan sağlıkta şiddet olayından sonra 1 günlük iş bırakma kararı aldı. HTO, bugün hastane önünde basın açıklaması yapacak.

ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Defne Devlet Hastanesi’ndeki bir hekime saldıran zanlının gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Defne Devlet Hastanesinde yaşanan olayda, bir hekim arkadaşımız, aldığı darbeler sonucunda yaralandı. Çok üzgünüz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. ‘Zanlı’ olayın akabinde gözaltına alınmıştır. Yargıya güvenimiz tam. Ama bizler, sağlık çalışanları olarak, hasta/ hasta yakınları ile her ilişkimizde, birbirimizde daima aradığımız insanlığa da hep güvenebilmeli değil miyiz?” diye konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.