HAMOK’TA BAYRAK DEVRİ GERÇEKLEŞTİ

HAMOK’TA BAYRAK DEVRİ GERÇEKLEŞTİ

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu HAMOK, 2 üyesinin belediye başkanlığı başvuruları ve görevden ayrılmaları üzerine 2 yeni üyeye görev verildiğini açıkladı.

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu’ndan yapılan açıklamada; “HAMOK kurulduğu 1993 yılından beri, başta ülkenin ve özelde ilimizin sorunlarını çözüm öneriyle birlikte gündeme taşımayı, halkın ve kamunun çıkarlarını savunmayı kendine ilke edinmiştir. 6 ve 20 Şubat Depremlerinin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen insani ihtiyaçların hale çözümlenememiş olması yaşadığımız acıların giderek artmasına sebebiyet vermektedir. Bizler Akademik Meslek Odaları olarak tüm örgütlülüğümüzle, tüm kurullarımızla ve tüm üyelerimizle birlikte dün olduğu gibi bugünde bilim ve tekniğin ışığı altında yaşanan acıların tekrar etmemesi için doğruları söylemeye devam edeceğimizi ve halkımızın yanında olacağımızı bilmenizi isteriz. Bilindiği üzere HAMOK dönem sözcülüğümüzü Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanımız Yahya Hamurcu bugüne kadar bu görevi başarıyla sürdürmüş ve önümüzdeki yerel seçimlerde Defne Belediye Başkanlığı adaylığı için görevinden istifa etmiştir. Yine bileşenlerimizden biri olan Hatay BARO Başkanımız Cihat Açıkalın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır. Sayın Başkanlarımızın bugüne kadar Koordinasyon Kurulumuza yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür eder, böyle bir süreçte almış oldukları sorumluluktan dolayı başarılar dileriz. Protokolümüz gereği ve bileşenlerimiz kararıyla, depreme dayanıklı kentlerin oluşturulabilmesi ve afet yönetiminde yerleşim alanlarındaki risklerin bertaraf edilmesinde en önemli araçların planlama ve mühendislik disiplininin bu anlamda en önemli meslek alanlarından biri olarak öne çıkmasından dolayı bugünden itibaren yeni dönem sözcülüğü görevini TMMOB Şehir Plancıları Odası Hatay İl Temsilciliği adına Serkan Koç ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi adına İnal Büyükaşık belirlenmiştir. Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu olarak sorumluluklarımızın ağırlığını çok iyi biliyoruz. Yaşadığımız acıların yaralarını sarmak için bu süreçte üzerimize düşen görevi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.