HATAY BASK HAK VE EŞİTLİK ADINA DANIŞTAYDA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Bask Hatay İl Temsilciliği Onursal Başkanı ve Bağımsız Sağlık Sen genel merkez yöneticisi Yılmaz; “Tıbbi Kötü uygulamaya karşı sigortalanmak, hekim dışı sağlık personellerinin de hakkıdır.

HATAY BASK HAK VE  EŞİTLİK ADINA  DANIŞTAYDA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Bask Hatay İl Temsilciliği Onursal Başkanı ve Bağımsız Sağlık Sen genel merkez yöneticisi Yılmaz; “Tıbbi Kötü uygulamaya karşı sigortalanmak, hekim dışı sağlık personellerinin de hakkıdır.”Danıştay’da davanın ilk derece mahkemesi olarak açılan davada sona gelindi. BASK Hatay İl Temsilciliği’nden bir büyük başarı daha. Artık hekim dışı diğer sağlık personellerine de tıbbi kötü uygulamaya karşı sigortalanma hakkı bir an önce verilmelidir.

BASK Hatay İl Temsilciliği Onursal Başkanı Metin Yılmaz; “ Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Bağımsız Sağlık-Sen Antakya ilçe temsilcimiz Hatay Devlet Hastanesinde görevli Sağlık Memuru Serdar Kahraman tarafından ilk olarak 2015 yılında açılan bir dava ile 1219 sayılı kanuna ek 12. Madde ile getirilen ve hekimlere tıbbi kötü uygulamaya karşı zorunlu mali sigortalılık hakkının “Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı” olduğu gerekçesiyle açılan davada nihayet sona gelinmiş bulunmaktadır.Danıştay 10. Dairesi tarafından duruşma talepli olarak açılan ve ilk derece mahkemesi olarak görülen davanın 21 Kasım 2019 tarihinde yapılan duruşmasına Bağımsız Sağlık-Sen adına katılan Antakya İlçe temsilcimiz Serdar KAHRAMAN, Sağlık Bakanlığı’nda görevli hekim dışı tüm sağlık personellerinin de hekimler gibi anayasanın eşitlik ilkesine uygun olarak tıbbi kötü uygulamaya karşı sigortalanma hakkına kavuşması için Danıştay nezdinde devam eden davada tüm süreci baştan sona başarılı bir şekilde sürdürmüştür.BASK ve Bağımsız Sağlık-Sen olarak haklı olan bu davamızın Danıştay tarafından en adil bir şekilde karara bağlanacağına olan inancımız tamdır.”

Bir Teşekkür de Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’ya

BASK Hatay İl Temsilciliği Onursal Başkanı Metin Yılmaz açıklamasının sonunda; Gerek dava süreci devam ederken gerekse davanın neticesine göre TBMM nezdinde yapılacak olan kanun ve mevzuat değişikliklerinin hekim dışı sağlık personellerini de kapsayacak şekilde tıbbi kötü uygulamaya karşı sigortalanma hakkının verilmesi yönünde çok değerli destekleri ile bizlerle birlikte olan Hatay Milletvekilimiz Sayın Lütfi Kaşıkçı’ya da ayrıca gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. “ Sosyal sendikacılık anlayışı ile diklenmeden dik durmaya ve kamu görevlilerinin her hakkı için haklı mücadelemize sonuna kadar edeceğiz. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.