HATAY, DÜNYA’NIN GIPTA İLE BAKTIĞI İLDİR

HATAY, DÜNYA’NIN GIPTA İLE BAKTIĞI İLDİR

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu gazetemize verdiği özel röportajda gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Son günlerde HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparaili’nin sosyal medyada gündeme getirilmesi hakkında sorduğumuz sorulara; birlik, beraberlik ve kardeşlik içeren mesajlarla cevap verdi. AK Parti’nin kuruluş felsefesindeki kırmızı çizgileri hatırlatan Başkan Yeloğlu, “Hatay, birçok etnik kökenden, farklı din ve mezheplerden olan vatandaşlarımızın yaşadığı, Dünya’nın gıpta ile baktığı bir ildir’’ dedi. Açıklamasında duyarlılığını yitirmemiş CHP’lilere de seslenen AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, şunları söyledi:
“Bildiğiniz üzere AK Parti olarak kuruluş felsefemizde bölgesel, etnik ve dini temele dayalı milliyetçilikler kırmızı çizgimiz olarak belirlenmiştir. Bu tür ifadeleri nefret suçu olarak görüyor, makam sahibi olsun olmasın hiçbir vatandaşa yakıştırmıyor, asla kabul etmiyoruz. Hatay birçok etnik kökenden, farklı din ve mezheplerden olan vatandaşlarımızın kardeşçe yaşadığı, Dünya’nın gıpta ile baktığı, mensubu olmakla iftihar ettiğimiz bir ildir. Geçmişte Hatay üzerinde bu tür söylemlerle nasıl oyunlar oynandığı, vatandaşın huzurunun nasıl bozulduğu hafızalarımızdan silinmemiştir. Siyaset üstü değerlendirilmesi gereken bu konuda umuyorum ve inanıyorum ki CHP içerisinde duyarlılığını kaybetmemiş yetkililer olayın üstünü örtmeye çalışmayıp, gereğini yapacaklardır.” Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.