HATAY İLK TURİST GRUBUNU AĞIRLADI

HATAY İLK TURİST GRUBUNU AĞIRLADI

Asrın felaketi ile yıkılan Hatay, 6 Şubat sonrasında profesyonel turizm rehberi Orhan Baklacı organizasyonu ile ilk turist grubunu ağırladı.

Hatay’a destek sloganı ile düzenlenen tur organizasyonunda Sivaslılar şehrimize konuk olurken programda Harbiye Şelaleleri, St Pierre Kilisesi, Uzun çarşı gezilerek yıkıntılar arasında ayakta durmaya çalışan esnaflardan alışveriş yapıldı. Öğleden sonra ise Samandağ Hıdırbey Vakıflı Ermeni köyü ve Titus Vespesianus tüneli gezildi.

BAKLACI: DUYGU DOLU ANLAR YAŞADIM

6 Şubat öncesi oldukça yoğun mesai ile tur programlarında görev alan ve son günlerde ise sayıları çok fazla azalan turizm rehberlerinden biri olan Ülkesel profesyonel turizm rehberi Orhan Baklacı yaptığı açıklamasında: ”İnanın duygu dolu anlar yaşadığımı ilk olarak belirtmek isterim. Bir arada yaşama kültürü ile tüm dünyaya örnek olmuş bir şehir olan Hatay’ımız gerek tarihi yerleri gerekse de inanç turizmi ve Gastronomisi ile milyonlarca insanın ziyaret ettiği kadim bir şehir iken yaşanan büyük felaket sonrası zorunlu olarak ziyaretçilerini ağırlayamaz durumdaydı. Geçtiğimiz günlerde beni Sivas’tan Hatay’a destek için bir gezi için aradıklarında oldukça heyecanlandım. Hemen kabul ederek eski günlerde olduğu gibi tur programımı düzenledim. Harbiye Şelaleleri ve St. Pierre kilisesi gezisi ile başladığımız tur programımızda daha önce de memleketimize gelen dostlarımızın yol boyunca şehrin yıkık halini izlerken gözlerinde gördüğüm o üzüntü hali beni de oldukça duygulandırdı. Ve insanlar bu kadim şehrin bir an evvel ayağa kalkması için dualar ettiler. Daha sonra her tur programının muhakkak uğrak noktası olan Tarihi Uzun Çarşı’yı ziyaret ettik. Burada ayakta durma çabasındaki esnaflarımızdan alışverişler yapıldı muhteşem yöresel lezzetlerin tatlarına bakıldı. Esnaflarımız da bu ziyaretten oldukça memnun olduklarını ifade ederek Sivaslı ziyaretçilerimize teşekkür ettiler. Turumuzun öğleden sonraki bölümünde Samandağ Hıdırbey Vakıflı Ermeni köyü ve Titus Vespesianus tüneli ile kaya mezarları gezildi. Kendilerine rehberlik etmekten oldukça mutluluk duyduğum Sivaslı kardeşlerimize bu anlamlı turlarından dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu gibi turların sayısı artarak devam eder. Bizler görevimizin başındayız” dedi.

ESNAFLARDAN BAKLACI’YA TEŞEKKÜR

Uzun bir süre sonra yerli bir turist grubunu Tarihi Uzun Çarşı’da görmekten son derece mutlu olduklarını ifade eden Uzun Çarşı Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Gündüz, Hemen hemen tüm esnaflara katkılar sağlayan Sivaslı ziyaretçilere ve bu tura önderlik eden Ülkesel profesyonel turizm rehberi Orhan Baklacı’ya teşekkür etti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.