HATAY İŞİN EHLİNE TESLİM EDİLMELİ

HATAY İŞİN EHLİNE TESLİM EDİLMELİ

Hatay’da yağışların ardından yaşanan sel ve heyelanlar ile Lütfü Savaş’ın başarısız altyapı politikası bir kez daha gündeme gelirken, Hatay’ı bu dağınık halden çıkartacak isim olarak Hikmet Çinçin ön plana çıkıyor. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde 10 yıldan uzun zamandır altyapıya milyonlarca TL harcamasına rağmen hiçbir sonuç alamayan Lütfü Savaş’ın başarısız politikaları tüm vatandaşları mağdur etti.

Hatay’ın tüm ilçelerinde etkili olan yağışın ardından altyapı yetersizliği nedeniyle tüm ilçelerde sel baskınları yaşandı. Altyapıya yapılan yatırımlardan hiçbir sonuç alınamazken Hatay halkına hizmet için gönderilen bütçeler çöpe atıldı. Başarısız geçen Antakya Belediye Başkanlığı sürecinin ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi ile devam eden Lütfü Savaş’ın ilk HBB dönemi de başarısızlıkla sonuçlandı. Ancak seçim döneminde kenti adeta ikiye bölen Lütfü Savaş, seçimleri yine kazandı. Başarısızlığa verilen prim yine Hatay’a büyük bedeller ödetti ve Lütfü Savaş Hatay’ın bütçesini EXPO fiyaskosu uğruna har vurup harman savurdu. 

LÜTFÜ SAVAŞ’A NEDEN SES ÇIKARTILMIYOR

Hatay’ı sel götürürken, Lütfü Savaş’a hiçbir STK ve basın temsilcisi ses çıkartmıyor. Bu da akıllara Lütfü Savaş’ın yerinde başkası olsaydı nasıl tepkiler verilirdi sorusunu getiriyor. Antakya Uzun Çarşı’da yıllarca meydana gelen sel felaketleri nedeniyle esnaflar mağdur oldu. Depremzede esnaf toparlanmaya çalışırken yine bir sel felaketi ile tüm mal varlığı yok oldu. Yıllarca meydana gelen sel felaketlerine Lütfü Savaş ise hiçbir çözüm üretmeyerek esnafları adeta çaresizliğe terk etti. 

BU ŞEHRİ HİKMET ÇİNÇİN TOPARLAR

Deprem öncesinde “Mal canın yongasıdır” diyerek kentsel dönüşüme adeta savaş açan Lütfü Savaş, depremde hayatını kaybeden binlerce vatandaşın kanından da sorumlu tutuluyor. Depremle yıkılan altyapısı yarım yamalak kalan ve her yağmurda tıkanan kenti toparlayacak isim olarak ATSO Başkanlığı görevinde her sektörü ayağa kaldırmayı başaran Hikmet Çinçin ön plana çıkıyor. Binlerce kişiyi çalıştıran sektörlere can suyu olan politikaları hayata geçirerek şirketleri depodan mağazaya çeviren Çinçin, HBB için de projeleriyle en uygun aday konumunda. CHP Genel merkezinin listesinde de ilk sırada bulunan Hikmet Çinçin’in isminin kısa sürede açıklanması bekleniyor. Hataylı vatandaşlar da kentin bir an önce Hikmet Çinçin’e teslim edilerek toparlayıcı yönetim anlayışıyla Çinçin’in Hatay’daki sorunları çözmesini istiyor.Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.