HATAY’A 4 MİLYAR TL HARCANDI

HATAY’A 4 MİLYAR TL HARCANDI

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depreminin ardından Hatay’a 4 milyar TL tutarında yatırımın yapıldığını belirtti.Deprem felaketetinde 23 bin 453 kişi hayatını kaybetti, 30 bin 762 kişi de yaralandı. Hatay il genelinde 22 bin 820 bina yıkılırken, 55 bin 885 bina ağır hasar gördü. Depremzedenin barınma ihtiyacı için çadırların yerini kısa sürede konteyner evler aldı. 145 barınma alanında 42 bin 13 konteyner kuruldu. Depremzedelere psikososyal destek de ihmal edilmedi. Uzman ekipler 472 bin 249 kişiye ulaştı. 6 Şubat’tan bu yana Hatay’da yapılan yardım ve yatırımların toplam tutarı 4 milyar 90 milyon 723 bin lirayı buldu.

“HER İNSAN KIYMETLİDİR”

Hatay’ın depremi, maddi ve manevi sonuçlar bakımından, en ağır biçimde yaşadığını söyleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Bu şartları başarabildiysek bu, devletimizin her anlamda güçlü olduğunun en büyük göstergelerinden bir tanesidir. Her bir insanımız dünyalara değişilmeyecek kadar kıymetlidir bizler için” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.