HATAY’A HAZİNEDEN ÖZEL BÜTÇE AYRILMALI

HATAY’A HAZİNEDEN ÖZEL BÜTÇE AYRILMALI

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay’da vatandaşlar, STK ve derneklerle bir araya gelmeye devam ediyor.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde, Hatay’da depremle ilgili yürütülen çalışmaların daha da hızlanması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, depremin en çok vurduğu il olan Hatay’ın bir an önce ayağa kalkması için “Özel Afet Bölgesi” ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

HATAY HAK ETTİĞİ HİZMETİ GÖRMÜYOR

Çalışkan, yaşanan yüzyılın felaketi deprem sonrasında çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek “Maalesef çok üzgünüz bu felakette en fazla zarar gören Hatay’a hak ettiği hizmet verilmediğini düşünüyoruz. Hatay Medeniyetler şehridir, burada hükümetin çok acilen yerleşim yerlerini belirleyerek, çalışmalara başlamalı. Ama maalesef yetkililer şu anda sadece yıkma gibi çalışmalarla uğraştıklarını görüyoruz.” dedi.

HATAY’A HAZİNEDEN ÖZEL BÜTÇE AYIRILMALI

Hatay’ın zor bir süreç geçirdiğinin altını çizen Çalışkan, depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen yaraların halen sarılmadığına vurgu yaptı. Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ve her açıdan mağdur durumda olduğunu söyleyen Çalışkan “Hatay ile ilgili kamuoyuna sunduğumuz Hatay’ın özel afet bölgesi talebimiz yeniliyoruz. Kanunen Özel afet bölgesi gibi bir tanımlama olmasa da Cumhurbaşkanının elinde olan bir şeydir.

Deprem bölgesindeki ilçe bazlı teşviklerin uygulanması ilçe bazlı afet uygulaması yapılmalı. İlimizde de pek çok ilçemiz etkilenmesine rağmen her ilçenin etkilenme seviyesi aynı değil. Daha fazla etkilenen yerin daha fazla katkı olması gayet normaldir. Hükümet keşke buraya bakan değil de mühendis gönderse de şehre kazı vurulsa, keşke hazineden birini gönderse de bütçe akıtılsa icraat başlasa” şeklinde konuştu.

HATAY’I AYAĞA KALDIRACAK PROJELER YAŞAMA GEÇİRİLMELİ

Gazeteciler Cemiyetine yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar’a ev sahipliği dolayısıyla teşekkür eden Hatay Milletvekili Çalışkan, deprem sonrasında Hatay’ın ayağa kalkacağı projelerin yaşama geçilmesini de istedi.

Meclisin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesinde hemşerilerini dinleyen ve sorunlarına çözüm yolları ile alakalı girişimlerde bulunan Hatay milletvekili Çalışkan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.