HATAY’DA AŞI KAMPANYASI BAŞLATILMALI!

HATAY’DA AŞI KAMPANYASI BAŞLATILMALI!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM’de yaptığı konuşmada, Hatay’daki salgın hastalık riskine dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı’nın vakit kaybetmeden aşı kampanyası yapması gerektiğini belirtti.
CHP’li Güzelmansur şöyle konuştu:
“Hatay’da deprem nedeniyle içme ve kullanma suyu yetersizliği, seyyar tuvalet ve duş eksikliği ve kemirgen, haşere ve sivrisinek sayısındaki patlamayla salgın hastalıklar tehlikesi kol geziyor. Bakın, şu anda Hatay’da tüm aşılarda, özellikle Antakya, Defne, Kırıkhan, Hassa ve Samandağı ilçelerinde yapılan aşı oranları yüzde 60 civarında. Bulaşıcı hastalıkların salgın yapmasını engellemek için bu oranın yüzde 90’ın üstüne çıkması lazım. Sağlık Bakanlığının Hatay’a ve deprem illerine özel bir aşı kampanyası düzenlemesi gerekiyor. Deprem bölgesine özel bu aşı kampanyasında bölgeye personel desteği sağlanması lazım.
Sağlık Bakanına sesleniyorum: Aşı kampanyasını ve personel desteğini vakit kaybetmeden uygulamaya geçirin, zaten hastanelerimiz çok yetersiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.