HATAY’DA BETONU VALİLİK ÜRETECEK

HATAY’DA BETONU VALİLİK ÜRETECEK

Deprem sonrasında ki süreci fırsat bilip beton metreküp fiyatlarını adeta uçuran Beton Santrallerine yönelik bugüne kadar yapılmış en sert açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Hatay Valisi Masatlı ise ‘Valilik olarak Betonu biz üreteceğiz’ dedi.

Depremden sonra ilimiz Hatay’da yaşanan aşırı pahalılık durumu özellikle inşaat sektörünü büyük ölçüde olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Komşu il Adana’da bin 500 lira civarında seyir eden bir metreküp betonun Antakya’da 2 bin ile 2500 lira arasında tüketiciye satılması tepkilerin giderek büyümesine neden oluyor. Kendine bir adet ev yaptırıp barınmak isteyen depremzede Antakyalılar karşılaştıkları fiyatlar karşısında şok oluyorlar. Beton santrallerinin denetlenmesini bu haksız ve depremzedeyi mağdur eden fiyatların aşağı çekilmesini isteyen vatandaşların imdadına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetişti. 

TOBB Şura Salonunda düzenlenen 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni sırasında konuya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışları yanı sıra konut ve kira sektöründe piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız” dedi.

Kabine’nin en öncelikli meselelerinden birinin bilhassa belli sektörlerde oluşan balonu söndürmek olduğunu vurgulayan Erdoğan “Adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek fırsatçılık peşinde koşanlara kesinlikle nefes aldırmayacağız. Devletimiz, asrın felaketinin yaralarını sarmaya, bir an önce vatandaşlarını güvenli yuvalarına kavuşturmaya çalışırken birilerinin aşırı kar hırsıyla farklı işlere tevessül etmesine asla tahammülümüz yoktur. Milletimizi haksız fiyat artışlarından, stokçuluktan, güvensiz ürünlerden ve aldatıcı ticari uygulamalardan korumaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.