BAŞKAN DÖNER, ŞEHİT ÖĞRETMENİN MEZARINI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN DÖNER, ŞEHİT ÖĞRETMENİN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Alihan Döner, 6 Aralık’ta göreve giderken şehit edilen öğretmen İsmail Pekdemir’in mezarını ziyaret etti.

Başkan Döner gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili açıklamasında; “Antakya Gazipaşa İlkokulu Müdürü Şehidimiz İsmail Pekdemir, 6 Aralık saat 11.00 sıralarında Kurtuluş Caddesi’nde göreve giderken

komünist militanlar tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştur. Ülkücü Şehidimiz İsmail Pekdemir’i şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT İSMAİL PEKDEMİR KİMDİR?

Aslen Malatya/Darendeli olan İsmail Pekdemir, öğretmen olarak atandığı Antakya’da, Antakyalı bir hanımefendi ile evlenerek burada ikamet etmeye başlamıştı. Antakya’da yapmış olduğu öğretmenlik görevini ülkücü gençler yetiştirmek için bir araç olarak kullanan şehidimiz; öğrencilerine Türk tarihi ve İslam ahlakı konusunda bilgiler vermiş ve bizzat hayatında uygulayarak nasıl bir Ülkücü olunması gerektiğini şahsında göstermişti. Öğrencilerine Türk tarihinin derinliklerinden Milli Şuur kazandıracak bilgiler vermenin yanı sıra, İslam ahlakının güzelliklerini de anlatmıştı. Bugün Hatay Merkezde bulunan ve 40 yaş üstü birçok ülkücünün ilk hocası olan şehidimiz, Hatay’da deyim yerindeyse Ülkücü Hareketin tohumlarını atan kişilerden birisiydi. Bu gibi faaliyetleri nedeni ile o dönemdeki bölücü grupların hedefinde olan şehidimiz, birçok saldırıya uğramış, son olarak öğretmen olarak görev yaptığı Gazipaşa İlkokulu civarında çapraz ateşe tutularak şehit edilmişti. Ömer İsmail Pekdemir’in anlatımından “Olay günü okula gitmekte iken şehidimiz takip edildiğini anlar. Hemen yol üstünde bulunan partilimizin kahvehanesine girer “Abdest almak” istediğini söyler. Kahvehane çalışanı “Hocam Okul yakında, neden orada almıyorsun?” der. İsmail Hoca ” Beni birazdan Vuracaklar Ölürsem şehit gömleği giymek istiyorum” der, Abdestini alır. ” Hakkını helal et “der ” ve gider sonra 100 metre kadar gider Kurtuluş caddesinde kaldırım üzerinde komünistler tarafından başının arkasından vurularak şehit edilir.” Şehidimizin şehadeti büyük yankı uyandırmış, kendisini tanıyan tanımayan herkesi büyük bir üzüntüye boğmuştur. Şehidimiz naaşı Antakya Asri Mezarlığı’na büyük bir katılım ile defnedilmiştir.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.